Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

"Tycker att jag gör mer skillnad än vad jag trodde"

26 januari 2023 10:00
#ÖREIKO

Räkna med ett revanschsuget Örebro i kväll. Närkingarna förlorade senast mot Frölunda och vill upp på vinnarspåret igen. ”Vi spelar ibland lite övermodigt när vi inte behöver göra det”, säger Örebros William Wikman, som berättar att hans första SHL-säsong har gått bättre än vad han hade förväntat sig.


Örebro hade i tisdags chans att ta sig förbi Frölunda och klättra upp till fjärde plats i tabellen. Men Örebro tappade ledningen två gånger om och fick lämna Göteborg utan poäng. Förra veckan blev det dock maximala sex poäng, men spelmässigt fanns det mer att önska även mot HV71 och Timrå enligt Örebroforwarden William Wikman, 25.

– Mot HV71 var var vi inte alls nöjda och även mot Timrå gjorde vi en ganska platt match, men vi lyckades forcera fram en seger, säger Wikman.

Även om spelet inte suttit klockrent har Örebro trots allt tagit poäng i elva av sina 13 senaste matcher.

– Det är lite flytet vi har varit inne i den senaste tiden. Bra lag i den här serien ska ha tur, men det är inget vi vill förlita oss på. Vi vill bli bättre, säger Wikman.

Vad tycker du framförallt att ni behöver förbättra?

– När vi spelar i ledning behöver vi inte föda motståndarna med någonting. Vi spelar ibland lite övermodigt när vi inte behöver göra det. Vi har tappat puck i sårbara lägen, vilket är något som har stjälpt oss vid vissa tillfällen, säger Wikman.

"Mina styrkor kommer fram mer än jag trodde"

25-åringen gör sin första hela säsong i SHL. Han spelade även 15 matcher med Leksand 2015/16. Den här säsongen har han gjort tio poäng på 36 matcher och snittar drygt 14 minuters istid per match.

– Jag tycker att det känns jättebra. Jag tycker att jag gör det jag ska sett till förväntningarna jag hade på mig själv inför första året i SHL. Sedan hade jag såklart önskat att jag hade haft lite bättre utdelning poängmässigt, men samtidigt är det inte min bästa egenskap heller. Även om jag tror att jag har en till dimension där, säger Wikman.

Vad hade du för förväntningar på dig själv inför säsongen?

– Inte många alls. Mer bara att kötta på och egentligen bara komma in i SHL. Jag tycker att jag gör mer skillnad än vad jag trodde att jag skulle göra, säger Wikman.

På vilket sätt då?

– Mina styrkor kommer fram mer än vad jag trodde att de skulle göra. Jag är ganska skridskostark och tävlar mycket och det är något jag har tagit med mig från HockeyAllsvenskan till SHL på ett bra sätt, säger Wikman.

För Wikman och hans Örebro väntar i kväll hemmamatch mot Oskarshamn. Ett lag som Örebro har besegrat två gånger den här säsongen.

– Oskarshamn har ett starkt powerplay och har några skickliga spelare. Precis som inför många matcher blir det viktigt med disciplin samtidigt som att de vänder spelet snabbt. Vi får försöka att inte bjuda dem på någonting. Kan vi spela vårt spel ska det nog gå bra, säger Wikman.