Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Oskarshamn vann mot mardrömsmotståndet

26 januari 2023 21:27
#ÖREIKO

Örebro hade vunnit tolv av 14 matcher mot Oskarshamn i SHL, och smålänningarna hade inte tagit en enda poäng i Behrn Arena i högstaligan. Förrän ikväll. Det blev nämligen tre tunga poäng för Oskarshamn efter att lagets "doldisar" klivit fram i målprotokollet. Matchen slutade 1-5.


Det blev en riktig drömstart på matchen för Oskarshamns del. Precis i samma stund som laget blev fulltaligt efter en utvisning lyfte Johannes Salmonsson upp pucken i krysset. Dubbelt upp blev det kort senare när Jiri Smejkal byggde på sin fina form genom att vicka sig in i slottet och hänga dit en backhand. Örebro begärde timeout och fick lite bättre ordning på spelet, men hade svårt att skapa farliga lägen mot ett kompakt bortalag.

Det krävdes ett powerplay för att Örebro skulle skapa heta lägen, och då blev det desto farligare. En studs i kortsargen hamnade perfekt hos Rodrigo Abols som reducerade tidigt i den andra perioden. Målet blev inte den energiinjektion hemmafansen hade hoppats, i stället var det Oskarshamn som kunde gå ifrån med både 1-3 och 1-4 sent i perioden.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka, eftersom Oskarshamn fortsatte spela solitt försvarsspel. I stället för reducering och nerv, kom ytterligare ett bortamål när Ahti Oksanen satte en kylig straff.

Sagt om matchen

– Det var en dålig prestation. Det är en olycklig start, men sånt kan hända. Vi har 50 minuter på oss att reparera det, men jag tycker inte vi är tillräckligt preparerade mentalt. Jag tycker vi har en liten push i början av andra där vi får ett mål och spelar med fart och intensitet. Sen blir det 3-1 och vi faller ihop igen, summerade Niklas Eriksson.

– Vi har suktat länge att vinna mot Örebro, men den här matchen tycker jag är vår från start till mål. Vi är påkopplade, sen får vi två snabba mål tidigt och kan gå på det. Sen ångar vi på hela tiden. Vi vinner välförtjänt, sa Oskarshamns Jonas Engström.

I punktform

  • Oskarshamn vann för blott tredje gången av 15 mot Örebro.
  • Jonas Engström gjorde säsongens första mål.
  • Rodrigo Abols gjorde sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.
  • Juuso Riikola gjorde sitt första SHL-mål.
  • Jiri Smejkal gjorde sitt sjätte mål på de fyra senaste matcherna.
  • Örebro hade poäng i elva av 13 senaste matcherna, men ikväll var man inte nära.