Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Leksand
LIF

Enroth om Örebros vändning: ”Mer målinriktade”

17 december 2022 10:00
#ÖRELIF

Efter fyra raka förluster har Örebro höjt sig rejält. Närkingarna kommer till kvällens match mot Leksand med tre vinster i följd. ”Vi har varit mer målinriktade de sista matcherna tycker jag”, säger stjärnmålvakten Jhonas Enroth.


Örebro spelar sin näst sista match innan jul i kväll och så här långt har det varit en bra december månad för Niklas Erikssons manskap. Örebro har vunnit tre raka matcher – 5-3 mot Malmö, 7-4 mot HV71 samt 3-0 mot Oskarshamn. Dessförinnan hade närkingarna det desto tyngre. Innan segern mot Malmö hade Örebro endast en vinst på sju matcher.

– Vi har varit mer målinriktade i de sista tre matcherna tycker jag. Vi hade ett gäng förluster i rad innan vi skärpte till oss lite. Vi fick lite mer press på oss och jag tror alla kände lite ”nu får vi skärpa till oss lite och vara mer målinriktade”. Det har fungerat i de senaste tre matcherna. Vi blev kanske lite för avslappnade i matcherna vi förlorade efter det förra uppehållet, säger Enroth.

Hur blir det mer målinriktat? Är det ni äldre som har fått ryta till?

– Vi äldre fick dra åt tyglarna både på träning och match. Det är det vi har snackat mycket om att göra, att leda med gott exempel, säger Enroth, som är en av spelarna som visat vägen.

"Leksand är ett lag som inte viker sig"

Den meriterade 34-åringen har stått samtliga tre vinstmatcher på slutet. På dessa har han hållit en nolla samt räddat över 91 procent av skotten han har fått mot sig. Bland utespelarna är det framförallt Rodrigo Abols som sticker ut den senaste tiden. Örebros lagkapten har gjort fyra mål och fyra assist på de tre senaste matcherna. Frågan är om han kan fortsätta att leverera i kväll? För motståndet står Leksand, som kommer till Örebro med två raka vinster. Det gör att Leksand är på sjunde plats i tabellen, en placering och tre poäng bakom Örebro.

– Leksand har ett bra lag framåt och vi har fått möta dem mycket på slutet känns det som, med något slutspel. Vi känner till dem rätt bra. Vi vet om att det blir en fajt i 60 minuter. Jag tror vi ledde med 4-0 efter 25 minuter senast vi mötte dem, men de gav inte upp och det blev 4-3. Det är ett lag som inte viker sig och som sagt, de är väldigt offensivt skickliga, säger Enroth.

Har kvartsfinalsserien för två år sedan gjort att det har blivit en extra rivalitet mellan er?

– Absolut. Alla lag som man har fått möta i ett slutspel känner man lite extra för. Nu var det i och för sig två säsonger sedan vi mötte dem i slutspel, men det ligger kvar lite, i alla fall för mig. Leksand är ett lag som vi inte gillar här i Örebro, säger Enroth.

Avslutningsvis, hur ser du på Örebros första halva av säsongen?

– Jag ser otroligt positivt på den. Vi har haft många spelare borta och gått kort om folk den senaste tiden, men vi har lyckats skrapa ihop hyfsat med poäng. Vi ligger där vi har som mål att ligga, topp sex. Vi har gått igenom tyngre tider som man måste göra under en säsong. Nu kan vi bocka av de där tyngre tiderna och förhoppningsvis ha bättre tider framför oss. Dessutom tror jag att vi kan få en boost när vi får tillbaka spelarna vi har saknat den senaste tiden, säger Jhonas Enroth.