Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Ratties PP-dubbel bakom Linköpings seger

29 november 2022 21:41
#LHCÖRE

Ty Rattie gjorde två mål i slutet av den första perioden – båda i spel fem mot tre. Det gav Linköping ett målövertag som de aldrig släppte. Örebro fick in två reduceringar, men med sitt andra mål i matchen fastställde Patrick Russell slutresultatet till 4-2.


Örebro inledde matchen starkt, men de lyckades inte överlista en storspelande Marcus Högberg. I stället var det Ty Rattie som öppnade målskyttet. Han gjorde både 1-0 och 2-0 i spel fem mot tre i slutet av första perioden. Linköping kom ut hårt i mellanperioden och Patrick Russell utökade till 3-0.

Örebro sköt liv i matchen med ett mål i powerplay i slutet av andra perioden. Drygt två minuter efter 1-3 kom även 2-3 från Örebro. Närkingarna hade några chanser till kvittering i tredje perioden. Bland annat hade Mathias Bromé ett friläge, men Marcus Högberg stod emot och Linköping kunde vinna med 4-2.

Sagt om matchen

– Att göra mål är inte lätt, särskilt i den här ligan. Men som tur är för mig spelar jag med bra spelare, som satte upp mig i bra lägen. Varje gång jag kan bidra, särskilt i powerplay, är jag glad, sa Linköpings Ty Rattie.

– Jättebra start på matchen. Vi spelade med självförtroende och attityd. Sedan hade vi några olyckliga minuter. Det blev en tuff uppförsbacke när vi släppte in två mål i tre mot fem. I andra hade vi en sämre period, men växte in i det i slutet av den perioden. I tredje hade vi inte ritkigt krämen i benen, men vi hade några bra lägen att göra mål. 3-3 hade varit mer rättvist tycker jag, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

I punktform

  • I och med segern är Linköpnig bara en poäng bakom Örebro.
  • Örebros tredje raka förlust.
  • Inför matchen hade Ty Rattie gjort mål i en av Linköpings 14 senaste matcher. Mot Örebro gjorde han två inom loppet av en minut och 21 sekunder.
  • Även Patrick Russell blev tvåmålsskytt. Han har nu gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna.
  • Mathias Bromé (0+1) har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.
  • Marcus Högberg stod för 28 räddningar i Linköpings mål.