Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Fem poäng från Abols i Örebros seger mot HV71

8 december 2022 21:38
#HV71ÖRE

Örebro tog en imponerande bortaseger mot HV71. Närkingarna vann med 7-4 och det var Rodrigo Abols som visade vägen. Örebrostjärnan gjorde två mål och tre assist.


Efter 13 och en halv minut kom första målet, men sedan small det till. Fyra mintuer senare hade det gjorts fyra mål. HV71 tog ledningen, men Örebro gjorde två mål inom loppet av en minut och nio sekunder. Hemmalaget fick in en kvittering kort därefter.

I slutet av första perioden fick HV71-backen Daniel Glad matchstraff. I det efterföljande powerplayet i fem minuter gjorde Örebro hela tre mål, och efter det var uppförsbacken brant för Jönköpingslaget. HV71 lyckades aldrig skapa någon riktig nerv på slutet och Örebro vann med 7-4.

Sagt om matchen

– Det är en jobbig period för oss. Det är inte mycket som stämmer för oss, på hemmaplan dessutom. Inte alls bra från vår sida, sa HV71:s Taylor Matson efter andra perioden och underläge 3-6.

– Det händer mycket där ute. Mycket Special Teams. Vi har bra fart på skridskorna och spelar bra med pucken. Då får vi powerplay, som är ruggigt hett i kväll. Kul match, sa Örebros Christopher Mastomäki efter två perioder.

I punktform

  • Örebros andra raka seger.
  • Mathias Bromé gjorde sin 100:e SHL-match i Örebrotröjan – och vilken kväll han hade. Bromé noterades för tre assist.
  • Precis som Rodrigo Abols blev Jani Lajunen tvåmålsskytt.
  • Andy Miele nätade för andra matchen i rad.
  • Philip Holm (0+3) gjorde poäng för femte matchen i följd.
  • André Petersson gjorde sin 100:e SHL-match i HV71 och firade med en assist.