Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71
HV71

Herman Hansson: "Stolt att få spela två år till i HV71"

1 december 2022 10:00
#LIFHV71

Herman Hansson gör sin första SHL-säsong och har fått goda vitsord. Nyligen belönade HV71 28-åringen med ett nytt tvåårskontrakt. ”Det kändes helt rätt, inga tveksamheter”, säger Hansson inför kvällens match mot Leksand.


HV71 har inte fått den start på den här säsongen som de hade hoppats på. Efter förlusten i tisdags mot Timrå är Jönköpingslaget tillbaka på jumboplatsen. En som ändå har fått beröm för sin säsongsinledning är Herman Hansson. 28-åringen, som så sent som för fyra år sedan spelade i HockeyEttan, har under sin första SHL-säsongen gjort fem poäng och snittat nästan 13 minuters istid per match.

– Jag tycker det har varit bra. Jag har kommit in i det på ett bra sätt. Sedan hade jag såklart önskat att det hade gått bättre som lag, men skönt att det har kommit några segrar på slutet. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på det, säger Hansson.

Nyligen visade HV71 sin uppskattning för Hansson när de förlängde hans kontrakt med två säsonger.

– Vi är naturligtvis glad över att Herman fortsätter i HV71. Han har varit en härlig injektion i laget och varit en av våra bästa forwards under hösten med sitt hårda jobb och uppoffrande spel, sa HV71:s sportchef Kent Norberg.

Herman Hansson:

– Jag är stolt över att få spela i HV71 två år till. Det kändes helt rätt, inga tveksamheter. Bara jättekul, säger Hansson.

Blev du överraskad att klubben redan i november ville skriva nytt kontrakt?

– Tidigare år har jag skrivit på kontrakt på våren eller sommaren. Ja, jag tyckte att det var lite tidigt, men det kändes bara jättekul, säger Hansson, som när SHL.se får tag i honom precis har varit och köpt en julgran.

– Jag är nöjd med den, från Clas Ohlson. Vi får om jag sätter upp den i kväll, säger han.

Hyllar Hjalmarsson

Även om det blev förlust i tisdags mot Timrå tycker Hansson att HV71 har haft något bra på gång efter landslagsuppehållet i november. Efter uppehållet för Karjala Tournament har HV71 spelat fem matcher och vunnit tre.

– Det känns skönt att vi har fått med oss lite poäng. Det känns som att vi har kommit ur uppehållet på ett bra sätt. Det är bara att försöka köra vidare på det, säger Hansson.

Var det något speciellt ni fokuserade på under uppehållet?

– Vi försökte vända på lite stenar, se vad vi kan göra bättre och av vilka anledningarna det har sett ut som det har gjort. En del som vi gick igenom var målskyttet. Vi tryckte lite extra på det och det tycker jag vi har kommit upp. Det känns bra att det slitet har lönat sig, säger Hansson.

En spelare som har tillkommit efter uppehållet är Niklas Hjalmarsson, och Herman Hansson är imponerad över vad den trefaldige Stanley Cup-mästaren har bidragit med.

– En superkille vi har fått in. En jättebra kille i omklädningsrummet och bra människa. Han kommer med go energi och kravställning. Han älskar att tävla. Han drar med sig många. Man märker att han har varit där borta (NHL) och att han gjort sin roll till hundra procent. Han slängde sig på knä och täckte skott i första matchen. Det sänder rätt signaler. Han bidrar mycket både på och utanför isen, säger Engström.

För HV71 väntar i kväll bortamatch mot Leksand, som närmast kommer från två raka förluster.

– Kul att komma till Leksand. Jag har inte varit i Leksand på många år. De har många skickliga spelare, och det ska bli kul att möta dem. Sedan är det viktiga poäng på spel såklart, som i alla matcher, säger Hansson.