LaLeggia tvåmålsskytt när HV71 tog efterlängtad seger

19 november 2022 17:36
#HV71MIF

SHL återstartade efter landslagsuppehållet med ett hyperviktigt möte mellan HV71 och Malmö som slåss kring de nedre strecken. Efter fyra raka förluster var det småländska HV71 som fick jubla, mycket tack vare en supervändning, två mål på 20 sekunder, i mittperioden. Matchen slutade 4-2.

Det märktes att det var en match av stor vikt för båda lagen, för det bjöds inte på speciellt mycket i inledningen. Första perioden innehöll egentligen bara en stor målchans, detta när Carl Persson skrinnade sig till ett friläge. Men den långa dragningen mot backhand lurade inte Joni Ortio i HV71:s mål och det var mållöst efter tjugo minuter.

I mittakten började bortalaget bra, och tryckte tillbaka HV71 med sin tyngd. Malmö fick också utdelning när Ponthus Westerholm satte upp ett handledsskott i nättaket, men där tog det roliga slut för Malmö. HV71 gjorde nämligen två mål på 20 sekunder och sedan ytterligare ett, vilket fick publiken i Husqvarna Garden att explodera av lycka.

I den tredje perioden var det frågan om Malmö skulle kunna mobilisera till en upphämtning, men i stället för en forcering från Malmö kom HV71 ut och skapade en rad högkaratiga målchanser. Då var det Daniel Marmenlind som räddade bortalaget, men till slut orkade inte ens han stå emot. Joey LaLeggia blev tvåmålsskytt i powerplay, och även om Ponthus Westerholm senare gjorde samma sak - blev tvåmålsskytt efter mål i powerplay - satte det målet punkt för matchen. HV71 tog en efterlängtad seger med 4-2.

– Strong match, framför allt efter att de tar ledningen i andra perioden. Sen är vi det bättre laget, vi ska avgöra i början av tredje där vi har några jätttelägen. Strong comeback i matchen, tyckte HV71:s tränare Tommy Samuelsson.

– Energin är ganska bra, vi slarvar på första och andra målet, tredje är en dålig utvisning. Vi måste jobba på detaljerna, försvarsspelet, fortsätta med det, summerade Malmös tränare Tomas Kollar.

• HV71 bröt en fem matcher lång förlustsvit.
  • Malmö i sin tur inkasserade fjärde raka förlusten.
  • Marcus Davidsson gjorde säsongens första mål.
  • HV71 gjorde två mål på 20 sekunder i mittperioden.
  • Ponthus Westerholm gjorde två mål - för första gången den här säsongen.
  • Joey LaLeggia blev tvåmålsskytt och har nu gjort fler mål för HV71 än för Timrå den här säsongen.