Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Linus Sandin: "Hockeymässigt finns det mer att hämta"

5 november 2022 10:00
#BIFRBK

Linus Sandin är tillbaka i Rögle efter tre och ett halvt år. Han njuter av att spela i SHL igen, men är inte helt nöjd med sin insats så här långt. ”Jag har kommit in i laget otrolig bra, men hockeymässigt finns det betydligt mycket mer att hämta”, säger Sandin inför Rögles bortamatch mot Brynäs.


Rögle är ute på en liten roadtrip i veckan. De åkte norrut i onsdags och spelade i torsdags borta mot Leksand. I eftermiddag väntar match mot Brynäs.

– Det är kul att komma iväg med laget, säger Linus Sandin.

Hur fördriver du tid på bussen?

– Jag kollar en del serier. Sitter och surrar lite med grabbarna. Ibland blir det att spela lite kort också, säger Sandin.

26-åringen spelade i Rögle mellan 2017 och 2019. Därefter blev det en och en halv säsong i HV71 (46 poäng på 71 matcher) innan flyttlasset gick till Nordamerika. Det blev dock bara en NHL-match med Philadelphia Flyers. Resten av tiden spenderade han i AHL. Men nu är han tillbaka i Rögle. I mitten av oktober skrev han på ett kontrakt till 2025.

– Jag har skrivit några kontrakt de senaste åren. Nu känns det skönt att veta att jag har ett ställe att vara på och det är bara att blicka framåt, säger Sandin.

Den högerfattad forwarden har noterats för två poäng på sina sex första matcher, och är inte helt nöjd med sin prestation.

– Jag har kommit in i laget otrolig bra och har fått en varmt välkomnande. Den biten känns bra. Hockeymässigt finns det betydligt mycket mer att hämta, även om jag tycker att det blir bättre och bättre, säger han.

Vilka förväntningar har du på dig själv i ett sådant här läge när du kommer in en bit in på säsongen?

– När man inte har spelat något innan tänker man tillbaka hur man avslutade säsongen, eller när man spelade bra hockey. Det är så jag vill starta, även om jag vet att det ofta inte är så det fungerar. Men där är min målsättning från början och sedan är jag väldigt sällan nöjd, säger Sandin.

Under Sandins senaste säsong i Rögle (2018/19) slutade laget nia i tabellen och åkte ur i åttondelsfinal. Därefter har klubben successivt tagit kliv för kliv upp i SHL-hierarkin, vilket Sandin tycker märks.

– Det märks på allting egentligen. Det är en otroligt proffsig organisation. Den var bra innan också, men nu är den otroligt proffsig, säger Sandin.

"Kul att det är så pass tajt"

För Sandin och Rögle väntar i kväll bortamatch mot Brynäs.

– En jätterolig match. Det var längesen jag mötte Brynäs. Som ligan är i år är det så sjukt tajta matcher och det är små marginaler som avgör, säger Sandin.

Som han är inne på är det minst sagt tajt i SHL-tabellen, och det är något som 26-åringen uppskattar.

– Fansen är nog kanske stressade, men jag tycker bara att det är skitkul. Ju tajtare det är desto roligare. Varje match blir lite mer slutspelslik. Det är kul att det är så pass tajt och att alla kan slå alla, säger Sandin.

Det låter på dig som att du tycker att det är rätt kul att vara tillbaka i ligan?

– Jättekul. Jag trivs superbra. Kan jag komma in och spela riktigt bra hockey för egen del och leverera på den nivå jag kan blir det ännu roligare, säger Sandin.