Hemma
Linköping
LHC
Borta
Timrå
TIK

Gallo vill förlänga målsviten: "Extra kul att möta Timrå"

1 november 2022 10:00
#LHCTIK

Vilmos Gallo lämnade säsongens 13 första matcher mållös. Nu har han nätat två matcher i följd och hoppas förlänga den sviten mot sitt förra lag Timrå. ”Det är alltid extra roligt att möta Timrå, och kanske tacklas lite extra mycket”, säger Linköpingsforwarden.


Linköping åkte på en tung förlust i tisdags mot Malmö. Skåningarna vann med klara 6-1 i Saab Arena, men Linköping studsade tillbaka i dubbelmötet mot Leksand. Först tog östgötarna en poäng på bortaplan och följde upp det med att vinna returmötet i Saab Arena i lördags.

– Jätteviktigt för att lyckas vinna efter att ha förlorat några matcher i rad. Skönt för självförtroendet. Äntligen kunde vi vända den där förlusttrenden och förhoppningsvis kan vi börja en vinnande svit i stället, säger Linköpings Vilmos Gallo.

Den ungerske forwarden var en av anledningarna till Linköpings fina avslut på den gångna veckan. 26-åringen gjorde inte ett enda mål på de 13 första matcherna den här säsongen, men i båda matcherna mot Leksand gjorde han mål.

– Jag började säsongen ganska tungt. Jag fick lite speltid och lite mindre förtroende. Nu känner jag att energin har varit bättre i de senaste matcherna. Jag har spelat lite mer och vår kedja med Christoffer Ehn och Arvid Costmar hade bra kemi förra matchen. Då är det jätteroligt att spela hockey. Sedan är det kul att äntligen få göra mål. Förhoppningsvis kan jag göra mål även mot Timrå Det skulle vara kul att göra mål mot mitt tidigare lag, säger Gallo.

Hur reagerar du när det går lite tyngre, som i början på den här säsongen?

– Går det tufft vill jag bara jobba hårdare för att vända det. Sedan kan det såklart vara tufft mental att jobba hårt när man inte får resultat. Hittills har hårt jobb alltid gett resultat för mig, även om det inte har kommit direkt så kanske efter några veckor eller någon månad, säger han.

Spelade upp Timrå i SHL 2018

För Linköping väntar i kväll hemmamatch mot Timrå. En match som blir extra speciell för Vilmos Gallo. Han spelade i Timrå mellan 2017 och 2019, och var med och spelade upp klubben i SHL 2018.

– Jag känner många i laget och har fortfarande många kompisar därifrån. Det är många kompisar som följer Timrås matcher. Det är alltid lite extra skönt att visa kompisarna där uppe att vi ska vinna mot Timrå, säger Gallo.

Vem i Timrå du har mest kontakt med?

– Jag bodde i Sundsvall i två år och lyckades få kompisar även utanför laget. Det är en bra stad med många varma människor. Från laget har jag kontakt med bland andra Anton Wedin, Jonathan Dahlén och Jeremy Boyce. Vi kanske inte har vardaglig kontakt, med det är alltid extra kul att möta Timrå och kanske försöka tacklas lite extra, säger Gallo.

Vad i spelet tycker du att ni förbättrade i matcherna mot Leksand som ni kan ta med er till Timråmatchen?

– Vi har förbättrat presspelet. Vi ändrade lite i spelsystemet som gör att vi får bättre fart och kan pressa lite bättre. Timrå vill spela mycket fart och snabba vändningar. Vi kanske får anpassa spelet efter dem, säger Gallo.