Hemma
Linköping
LHC
Borta
Leksand
LIF

Linköping tog revansch och bröt förlustsviten

29 oktober 2022 17:50
#LHCLIF

Linköping var ute efter revansch efter att ha förlorat mot Leksand i torsdags. Och revansch fick de. Efter en böljande förstaperiod tog Linköping tag rejält i taktpinnen i den andra och efter halva matchen ledde hemmalaget med 4-0. Leksand spelade upp sig och kom så nära som 4-3, men Linköping höll undan och bröt sin förlustsvit.


Vi fick se en underhållande förstaperiod i Saab Arena när Linköping tog emot Leksand. Efter drygt fem minuters spel fick Filip Bystedt en yta högt upp i slottet och knäppte iväg ett handledsskott som satt i krysset. Efter det skapade båda lagen flera farliga målchanser, men bra målvaktsspel gjorde att det bara var ett mål efter en spelad period.

Linköping öppnade starkt i den andra perioden och innan klockan ens hade tickat upp till åtta minuter hade hemmalaget gjort ytterligare tre mål. I slutet av perioden drog Linköping på sig en dubbelutvisning och det utnyttjade Leksand när John Quenneville satte en nödvändig reducering för gästerna med 24 sekunder kvar av perioden.

Leksand tog med sig energin från 4-1-reduceringen in i den tredje perioden och satte 4-2 när Oskar Lang överlistade Marcus Högberg efter en lång sidledsdragning. Spännande var det och ännu mer spännande blev det när Marek Hrivík med drygt tre minuter kvar att spela reducerade till 4-3. Närmre än så kom dock aldrig bortalaget och Linköping lyckades bryta sin dystra trend bestående av sex raka förluster.

Sagt om matchen

– Bästa matchen jag har varit med om atmosfärmässigt. Vi kommer från en negativ trend, det är lite nervigt och krampaktigt men extremt starkt av grabbarna att knyta ihop säcken i tredje perioden och kriga hem tre poäng. Vi får njuta av det här ikväll sen är det ny match på tisdag igen, säger Linköpings Arvid Costmar i C More.

– Svängig match. När det står 4-0 tycker jag inte att det speglar matchen. Vi får inte den utdelning vi vill men vi känner hela tiden att vi har chansen. Vi kände att vi kunde vända det och gjorde ett försök, men det räckte inte hela vägen, kommenterade Leksands Patrik Zackrisson.

I punktform

  • Linköping gick ifrån till 4-0
  • Hrivík gjorde poäng för fjärde matchen i rad
  • Jonas Junland gjorde två poäng
  • Leksand gjorde tre raka mål
  • Linköping bröt sin förlustsvit