Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Emil Pettersson straffhjälte mot Luleå

20 oktober 2022 21:32
#LHFTIK

Timrå satte stopp för Luleås segersvit – och den store matchvinnaren var Emil Pettersson. Han visade kyla under straffläggningen och såg med sitt avgörande mål till att Timrå tog andra raka segern.


Luleå var det spelförande laget i den första perioden. Norrbottningarna hade 11-2 i skott på mål, men Timråmålvakten David Rautio stoppade allt som Luleå sköt. I stället var det Timrå som satte 1-0 med lagets tredje skott på mål. Det gav gästerna energi som höjde sig rejält i mellanakten och skapade flera chanser. Timrå gjorde också 2-0, men endast 33 sekunder senare reducerade Luleå.

I tredje perioden blev det ett mål och det var norrbottningarna som gjorde det. Vilket betydde att matchen gick till övertid och sedermera straffar. Där visade Emil Pettersson klass. Han gjrode mål under den ordinarie straffläggningen, men det gjorde även Jack Connolly. Då klev Emil Pettersson fram igen och hans andra straffmål blev avgörande.

Sagt om matchen

– Vi är inte nöjda. Vi gör en bra första period. En jättedålig andra period. Sedan är det rätt jämnt. Vi skapar rätt mycket i tredje, men vi vill spela bättre än så här, sa Luleås Erik Gustafsson till C More.

– Vi var inte nöjda efter första perioden. Vi sa att vi måste höja oss och jag tycker att vi kom ut bättre i andra. Vi var starka på pucken och fick till några lägen. Jag tror vi sköt tio fler skott i andra jämfört med den första perioden, sa Timrås Jeremy Boyce inför den tredje perioden.

I punktform

  • Timrå andra raka seger.
  • Luleås Jonas Berglund gjorde sitt första mål för säsongen.
  • Jeremy Boyce nätade för andra matchen i följd.
  • Erik Gustafsson, som satte 2-2-pucken, spelade mest av samtliga spelare – 25:06.
  • Timrås nyförvärv Joonas Lyytinen debuterade. Han hade assist på Timrås ledningsmål och spelade drygt 17 minuter.
  • Timrås David Rautio räddade 27 skott mot sin förra klubb.