Malmös rivstart banade väg för efterlängtad trepoängare

25 oktober 2022 21:17
#LHCMIF

Efter sex raka matcher utan en seger under ordinarie tid fick Malmö fira en trepoängare. Nyckeln till segern mot Linköping var Malmös fina inledning. Redan efter drygt fem minuter hade Redhawks 2-0 och målen fortsatte att trilla in. Halvvägs in i matchen var ställningen 5-1 och till slut blev det 6-1.

Både Linköping och Malmö gick in i matchen med svaga formkurvor, men det märktes inte på gästerna. Malmö öppnade starkt och fick också utdelning. 1-0 kom efter 3:19 och när 15 minuter var spelat hade Redhawks gått ifrån till 3-0. Linköping fick in en reducering innan den första perioden var över.

Glädjen för hemmalaget blev dock kortvarig. En dryg minut in i mellanakten gjorde Malmö 4-1. Skåningarna fortsatte att trumma på och även 5-1 kom i andra perioden. Linköping orkade inte komma tillbaka efter det och Malmö tog en komfortabel seger.

– Det är inte mycket som stämmer. Vi gör inte det vi sa att vi skulle göra. Vi fastnar i egen zon långa stunder. Än så länge väldigt dåligt, sa Linköpings Jonas Junland till C More efter två perioder.

– En helt okej match. Första tio minuterna i första perioden är bra. Sedan kom de in i det. Samma i andra perioden. Vi kör över dem i tio minuter, men sedan är det som att vi slappnar av bara för att det står 5-1 på tavlan, sa Malmös Marcus Sylvegård.

• Malmös första trepoängare sedan den 2 oktober.