Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Pathrik Westerholm: "Måste hitta vägar att vinna"

26 december 2022 10:00
#MIFFHC

Malmö har haft det tufft på hemmaplan den här säsongen. Nu hoppas de kunna ge sina supportrar i Malmö Arena en försenad julklapp när Frölunda kommer på besök. ”Vi måste börja vinna hemma om vi ska klättra i tabellen”, säger Pathrik Westerholm.


Malmö gick på julledighet som tabelljumbo. Skåningarna står på 27 poäng efter 26 matcher och har därmed fyra poäng upp till HV71 ovanför kvalstrecket. Malmö har förlorat sina sex senaste matcher. För att hitta en Malmövinst får vi backa bandet en dryg månad – till den 24 november.

– Vi hittar vägar att förlora, men vi måste bryta mönster och hitta vägar att vinna i stället, säger Westerholm och fortsätter:

– Vi har tränat på innan jul, på saker som vi har behövt jobba på. Vi har även kört lite hårdare än normalt. Vi hoppas på bättre fart mot Frölunda, säger Westerholm.

Hur är stämningen i truppen med tanke på resultaten den senaste tiden?

– Som sagt, vi har fått lite break, tränat bra och jobbat på det vi behöver jobba på. Vi är sugna på att börja vinna igen, säger han.

Elva raka hemmaförluster

En stor anledning till Malmös svaga resultat under hösten är hemmaspelet. I Malmö Arena har Redhawks tagit en trepoängare på hemmaplan. Den kom den 2 oktober då Brynäs besegrades med 8-4. Därefter har Malmö förlorat elva matcher i följd på hemmais.

– Vi är inte nöjda över det där. Det är för dåligt. Bortaspelet har varit bättre, även om det kanske inte har varit så svårt med tanke på hur vi har spelat hemma. Hemmaspelet är för dåligt. Vi måste börja vinna hemma om vi ska klättra i tabellen, säger Pathrik Westerholm.

Han hoppas att trendbrottet kan komma i eftermiddagens annandagsmatch mot Frölunda. Just att spela på annandagen är något Wetsterhom gillar.

– Det brukar vara mycket folk på matcherna och roliga matcher att spela. Vi möter Frölunda, vilket är tuff match. Vi behöver hitta tillbaka på vinnarspåret, säger Pathrik Westerholm, som firade jul hemma i Karlskrona.

Han berättar att hans fokus på julbordet låg på omeletten med svamp. Det återstår att se om den uppladdningen kan hjälpa honom i matchen mot Frölunda. Ett lag som Westerholm har en historia i. Han spelade i klubben mellan 2017 och 2019, och var således med och vann SM-guld med göteborgarna 2019.

– Det är ändå ett gäng spelare som är kvar sedan jag var sedan vi var där, och vi fick vara med och vinna. Det betyder lite att slå dem, säger Pathrik Westerholm