Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Löwdahls tröja ska hissas: "Otroligt häftigt"

19 november 2022 10:00
#ÖRERBK

Första matchen på två veckor för Örebro Hockey. Den kryddas med att klubbikonen Henrik Löwdahl ska få sin tröja hissad i Behrn Arena. ”En otroligt häftig kväll blir det”, säger Örebrospelaren Linus Öberg.


Örebro kan se tillbaka på en stark höst poängmässigt. Närkingarna gick på landslagsuppehåll med 29 poäng, vilket gör att de återfinns på en fjärde plats. Nu väntar match mot elfteplacerade Rögle och inför nedsläpp kommer en hyllningsceremoni att äga rum. Örebro kommer att hissa Henrik Löwdahls tröja i taket. 41-åringen var med och tog Örebro Hockey från Division 1 till SHL och han var lagkapten i klubben under åtta säsonger. 2016 avslutade han sin spelarkarriär och i kväll får han alltså sin tröja hissad i taket.

– Det är blandade känslor. Nervöst, lite spänt och samtidigt har jag bestämt mig för att njuta av det. Jag är egentligen inte den personen som älskar att stå där i centrum och ha ögonen på mig. Jag har jobbat med mig själv för att njuta av stunden. Det är få förunnat att få en sådan stund inför en fullsatt arena i den stad och klubb man är uppväxt i. Det är fantastiskt, säger Löwdahl till Örebro Hockeys hemsida.

"Inga ursäkter för att inte komma redo"

Efter karriären har Löwdahl haft lite olika ledarroller i Örebro och en som har haft med honom att göra är Linus Öberg, 22.

– Löwdahl var junioransvarig när jag lärde känna honom. Jag har inte känt honom som spelare, utan för mig har han mer varit en tränare. Jag hade honom något år som tränare i J18 och sedan har han jobbat med individuella grejer på hockeygymnasiet, säger Öberg.

Vad har han lärt dig?

– Många små detaljer. Det har hjälpt mig mycket. Han har spelat här länge och gjort en häftig resa med Örebro, från Division 1 till SHL. Han har var otroligt hjälpsam och hjälpt en att ta steg, säger Öberg.

Med tanke på att det är två veckor sedan Örebro spelade match kryddat med inramningen som lär vara inför nedsläpp samt en fullsatt Behrn Arena kommer det inte att vara särskilt svårt för hemmaspelarna att tagga till lite extra.

– Vi har inga ursäkter för att inte komma redo till den här matchen. Det blir kul att bara spela match igen och att få vara med när de hissar Löwdahls tröja är stort. Det blir en häftig lördag på hemmaplan, säger Öberg, som inte har varit med på isen vid någon tröjceremoni tidigare i karriären.

– För egen del blir det något. Det blir en otroligt häftig kväll. Jag ser fram emot den. Det är historia som skrivs och det ska bli jättekul, säger Öberg.

Örebro vill spela rakare

Efter hyllningen av Henrik Löwdahl är det alltså match mot Rögle som gäller för Örebro. Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen och då vann Ängelholmslaget med 4-2. Nu hoppas närkingarna på revansch.

– Det vi vill göra lite bättre efter uppehållet är att spela rakare, ta oss snabbare på mål och ta tillvara på målchanserna. Vi vill kontrollera matchen, säger Linus Öberg.