Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Likaläge inför femte ronden - vilka kniper fördelen?

4 april 2019 11:00
Direktkval till SHL

Det är inför den viktiga femteronden likaläge i direktkvalet mellan Timrå och Oskarshamn. NHK Arena slår på torsdagskvällen upp portarna för vad som säkerligen kommer att bli ännu en tight kamp, där det vinnande laget kommer att ha slagläge och endast vara en match från SHL-spel nästa säsong.


Timrå, notera att:

– Efter förlängningssegern i NHK Arena senast fick Timrå sig se slagna med vad som har blivit de största siffrorna i den här matchserien. 5-2 blev det i smålänningarnas favör.

– Nu är laget tillbaka i sin hemmaborg, där det så här långt in på serien blivit två segrar av två möjliga - bägge efter förlängning. Senast avgjorde Johannes Kinnvall dryga kvarten in i den första förlängningsperioden.

– Efter sitt mål senast är nu Filip Hållander poängbäst i såväl Timrå som i hela direktkvalet. På de fyra inledande matcherna har det blivit sex poäng - tre mål och tre målgivande passningar.

Oskarshamn, notera att:

– Oskarshamns 5-2-seger senast innebar att smålänningarna kvitterade matchserien till 2-2. Mötet var så här långt det enda som inte har avgjorts i en förlängning mellan de här båda lagen.

– John Dahlström noterades för sina två första fullträffar i kvalet i mötet senast. Två mål - och dessutom en assist - gjorde även Matias Sointu.

– Den som har gjort flest poäng i Oskarhamn så här långt är dock Jonas Engström, som noterats för totalt fyra mål och en målgivande passning.