Nytt övertidsdrama när Timrå vann

31 mars 2019 21:36
Timrålaget i röda tröjor firar övertidssegern framför sina fans
#TIKIKO

De två första lagen mellan Timrå och Oskarshamn slutade både med oavgjort efter full tid - båda gångerna efter sena Timrå-kvitteringar. När match tre avgjordes på söndagen var det Oskarshamn som kvitterade sent och tog matchen till - förlängning. Väl där avgjorde Johannes Kinnvall i powerplay när han pricksköt 4-3 och gav Timrå 2-1 i matcher.

Publiken i NHK Arena var med på noterna från början av matchen och eldade igång sina hemmahjältar, men det kom en tidig kalldusch när lagkaptenen Hampus Larsson gav bort pucken i egen zon. Där dök Markus Modigs upp och fick ett hav av ytor vilket han utnyttjade på bästa sätt när han gled fram mot Niklas Svedberg i Timrå-målet och snärtade in ett handledsskott i nättaket. Men hemmalaget repade mod och gav sin publik anledning att ånga igång igen när Filip Hållander i ett tidigt powerplay hittade upp till backen Johannes Kinnvall som pricksköt in 1-1 till vänster om Christoffer Rifalk i Oskarshamns mål. Målet blev en injektion i hela arenan och hemmalaget sköljde fram i anfall efter anfall mot ett desperat försvarande bortalag. Men närmare än Henrik Törnqvists avslut i utsidan av stolpen i powerplay kom varken Timrå eller Oskarshamn något ytterligare mål. Första perioden slutade 1-1.

– Ett skönt mål för oss i powerplay. Jag ser att Filip tittar upp, så jag försöker göra mig fri och så står Gallo jättebra framför mål, kommenterade Johannes Kinnvall själv sitt mål i den första periodpausen.

Mål med två sekunder kvar av andra

I den andra perioden blev spelet något avvaktande från båda lagen, och det märktes att lagen, inte minst hemmalaget Timrå, fokuserat på att förbättra försvarsspelet vilket man också lyckades med. Det tog lång tid, men till slut fick vi se ett mål från respektive lag även i den andra perioden. Det började med att Timrå för första gången i matchserien gick upp i ledning under ordinarie tid, detta då hemmalaget fick ett fem minuter långt powerplay efter att Alex Hutchings delat ut en onödig crosschecking. Trots lite krampaktigt spel där fick man till slut utdelning när Hållander återigen hittade in med en passning från bakom målburen, den här gången till Henrik Törnqvist som lyckades få in den mellan benen på Rifalk till 2-1. Med blott två (!) sekunder kvar av perioden kvitterade Oskarshamn genom kaptenen Jonas Engström som fortsätter att göra viktiga mål för sitt lag. I powerplay cirklade han runt med pucken, sneglade upp på matchklockan innan han drog iväg ett handledsskott rakt upp i krysset.

Kvittering med plockad målvakt - igen

Den tredje perioden rivstartade med att framspelaren Filip Hållander iklädde sig rollen som målskytt, detta sedan han nosat upp en retur på ett Marcus Hardegård-skott och skyfflat in pucken från nära håll till 3-2. Därefter lyfte Oskarshamn upp spelet rejält och skapade stundtals hårt tryck mot Timrå, men klockan tickade på och plötsligt var det bara tre minuter kvar. Oskarshamn begärde timeout, plockade Rifalk och - liksom Timrå gjort i de två tidigare mötena - kvitterade med sex utespelare. Det var backen Oskar Nilsson som fick pucken efter tekning, letade passning men hittade inget alternativ så han bestämde sig för att knäppa iväg ett eget skott, och det gjorde han rätt i. Pucken gick rakt upp i krysset vilket betydde 3-3 och förlängning för tredje raka matchen i den här serien.

– Det har varit tighta matcher förut och vi backar hem lite för mycket när de gör sitt 3-3-mål. Jag tycker annars vi för matchen och är bättre stora delar, analyserade Timrås Filip Hållander efter tre perioders spel.

Tvåmålsskytt och övertidshjälte

I förlängningen var det jämnt, tätt och så gastkramande som sig bör. Det krävdes ett powerplay för att skilja lagen åt, och när tre fjärdedelar av den fjärde perioden var spelad klev Johannes Kinnvall fram och pricksköt in sitt andra mål för matchen och blev övertidshjälte. Målet möjliggjordes av att Vilmos Gallo screenade bort en Oskarshamnsback vilket gav Kinnvall ytan han behövde och i det läget var Kinnvall iskall när han iklädde sig hjälterollen.

– Det var snarlikt mitt första mål, men nu bytte jag sida. Så jäkla skönt! Nu laddar vi om. Det är uppenbarligen väldigt jämna matcher mellan de här två lagen, och det var skönt att det studsade med oss idag, sa en mycket nöjd Johannes Kinnvall efter övertidssegern.