Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Törnqvist och Hållander sköt Timrå närmare SHL

4 april 2019 22:00
#TIKIKO

Timrå står endast en seger från fortsatt spel i SHL. I det femte kvalmötet med Oskarshamn visade Henrik Törnqvist och Filip Hållander vägen med två mål var. Timrå vann återigen på hemmais, har nu 3-2 i matcher och kan avgöra på lördag.


Likaläge 2-2 och en möjlighet för båda lagen att koppla det riktiga kommandot. Direktkvalet till SHL mellan Timrå och Oskarshamn stod verkligen och vägde inför torsdagens femte rond, en match som spelades i NHK Arena. Platsen där Timrå hade vunnit två gånger om, men även platsen där Oskarshamn nu inledde bäst.

Gästerna skapade ett par tidiga försök som satte Niklas Svedberg på prov. Timrå växte visserligen in, men hade svårt att komma till klara chanser mot ett kompakt motstånd. De främsta möjligheterna gick till Oskarshamn, där Joakim Thelin stoppades av Svedberg och Nicklas Heinerö senare brände öppet nät. En starkare avslutning från Timrå jämnade ut perioden som slutade mållös.

"Jätteviktigt! Nu har vi två matchbollar"

Direkt i uppstarten av andra drog Oskarshamn på sig en utvisning. Timrå fick chansen i numerärt överläge och trots ett svagt powerplay kom utdelningen bara sekunder senare, när Henrik Törnqvist rakade in en retur sedan Anton Wedin tagit avslut. Oskarshamn hade det jobbigt i mittperioden och utvisningarna fortsatte att komma. I lagets tredje boxplay kom även nästa Timråmål, då Wedin fint prickade Filip Hållanders klubba till 2-0 med 8.33 spelat.

Hemmalaget var så långt genom perioden i total kontroll. Ett reduceringsmål skulle dock ta Oskarshamn tillbaka och Filiph Engsund avslutade ett fint passningsspel med att hitta nättaket bakom Svedberg. Filip Sveningsson var tidigt i den tredje akten sedan nära att kvittera, men det kvicka distansskottet tog i stolpen.

Oskarshamn kom verkligen ut starkt i jakten på en utjämning och förde spelet stora stunder. Ett tillbakapressat Timrå reste sig i takt med att minuterna tickade på, och sex minuter från slutet kom även avgörandet. Oskarshamnsmålvakten Christoffer Rifalk gav sig ut bakom eget mål, misslyckades totalt med uppspelet och serverade Hållander kvällens andra fullträff. Även Henrik Törnqvist hann med att bli tvåmålsskytt i öppen målbur och Timrå har för tredje gången i kvalspelet övertaget på Oskarshamn - 3-2 i matcher.

– Jätteviktigt, framförallt mentalt! Nu har vi två matchbollar. Vi ska spela exakt som idag, svarade Filip Hållander i C More på frågan om lördagens möjlighet till avgörande.