Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Mastomäkis Örebro vill finna hemmaformen

23 januari 2019 11:30
#ÖREVLH

Örebro Hockeys tuffa form har placerat laget på en nedflyttningsplats i SHL-tabellen. Nu vill närkingarna finna formen i Behrn Arena med en glödhet Christopher Mastomäki i spetsen och ställs mot ett Växjö Lakers vars sikte alltjämt är inställt på att befästa en topp 6-placering.


Noterbart Örebro

– Efter en vecka med två raka övertidsförluster, mot Linköping respektive Mora, vill Örebro Hockey finna segerformen igen. Närkingarna har halkat ner till näst sista plats i SHL-tabellen och har i nuläget fyra poäng upp till Mora som huserar på säker mark.

– Trots förlusterna har centern Christopher Mastomäki visat upp fin form. 22-åringen har noterats för fem poäng på de fem senaste matcherna - och under den gångna veckans två fighter svarade han för ett mål, två assist samt +3 i plus-/minusstatistiken.

– Örebro har ett av ligans starkaste powerplay på hemmais. Laget har gjort 14 mål på 53 försök, vilket ger en siffra på 26,42%. Etta i den statistiken är Timrå med 30,61%. Hemma i Behrn Arena har dock Närkelaget endast två segrar på de tio senaste matcherna - en trend de nu vill förbättra.

Noterbart Växjö

– Likt sitt motstånd på onsdagskvällen åkte även Växjö på två raka förluster under förra veckan. Mot Skellefteå blev laget nollat och hemma mot Frölunda drog göteborgarna det längsta strået i förlängningsspelet. Smålänningarna är därmed säkerligen rejält revanschsugna i sin jakt att befästa en topp 6-placering som innebar en direktplats till kvartsfinalen i vårens SM-slutspel.

Joel Persson är fortsatt överlägset bäst bland Växjös backar vad det gäller poängen. Det skiljer i nuläget 15 poäng mellan Persson (21 p) och smålänningarnas näst bäste poängback, Peter Andersson (6 p). Sett till de fem senaste matcherna har 24-åringen snittat en poäng per match, uppdelat på ett mål och fyra assist.

– Växjö har fortsatt ligans starkaste boxplay. På totalt 96 numerära underlägen har laget släppt in 14 mål, vilket ger en siffra på 85,42%. På bortaplan vilar den siffran dock på 76,92%. Mot Örebro har smålänningarna den här säsongen spelat boxplay vid fyra tillfällen - och stängt igen vid samtliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.