Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs behöver ta sig in på mål mot formsvagt Rögle

1 februari 2018 11:30
#RBKBIF

Det är två revanschsugna lag som ställs mot varandra när Brynäs tar sig ner till Ängelholm för att drabba samman med Rögle. Verkligheten har kommit ikapp ett Rögle som efter många segrar under januari nu går in i årets andra månad med tre förluster i ryggen.


Formkollen

Rögle har efter en fin resultatmässig period första halvan av januari nu åkt på tre raka förluster. Senast mot Skellefteå hade Rögle svårare att hitta avslut både i och utanför skottsektorn än sin motståndare och i 1-4-förlusten hade Ängelholmslaget betydligt färre skottförsök än Skellefteå. I matchen dessförinnan mot Karlskrona kan vi däremot tala om ett rån, där Karlskronas målvakt Johannes Jönsson räddade 38 skott i en match som Rögle dominerade men förlorade efter straffar. Kanske blev vi alla lite förblindade av de många segrarna Rögle radade upp under början av 2018, för faktum är att laget, förutom matchen mot Karlskrona, inte har varit så spelmässigt imponerande som resultaten kanske skvallrar om.

Brynäs åkte på en tung förlust senast mot Malmö. Då Brynäs både i den matchen och i segern i matchen mot HV71 dessförinnan hade ett övertag i skottförsök och fortsätter att spela bra så kanske förlusten mot Malmö kan förklaras med att Gävlelaget har lite för få avslut i området allra närmast mål. För i Malmömatchen hade Brynäs bara ett avslut från området i anslutning till målgården, och ett liknande mönster kunde vi även se i matchen mot HV71. Kanske behöver Brynäs ta sig in nära Rögles målvakt och få till fler avslut från det området för att bärga tre nya poäng i Ängelholm.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Rögle

  • Målvakten Ville Kolppanen har varit ganska bra för sitt Rögle på sistone. Hållan nolla mot Mora den 18 januari och mot Karlskrona stoppade han 96 procent av skotten. Men efter två raka starter och lika många förluster kanske det är dags för Justin Pogge att åter kastas in i hetluften.
  • Ted brithén gjorde skåningarnas enda mål i förlustmatchen sist mot Skellefteå och den hemvändande forwarden har sex poäng på de sju senaste matcherna.

Noterbart Brynäs

  • Aaron Palushaj gjorde hattrick i senaste segermatchen och visar på en stabil nivå i spelet som har gjort honom framgångsrik under stora delar av säsongen.
  • Ryan Gunderson snittar tredje mest istid i SHL så här långt in på säsongen. Bara Rögles Craig Schira och Djurgårdens Marcus Högström spelar mer.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKBIF.