Drömdebut av Olle Liss i Rögles seger

1 februari 2018 21:40
#RBKBIF

Rögle tog tre oerhört viktiga poäng när Brynäs hemmabesegrades med 4-3. Rögle vände underläge i den tredje perioden och för två assist i matchen stod nyförvärvet Olle Liss.

Brynäs kom ut hårt i inledningen av matchen mot Rögle i Lindab Arena. Man pressade tillbaka hemmalaget och hade mycket puck vilket skapade en hel del oreda i Rögles zon. Justin Pogge i hemmamålet hade dock vaknat på rätt sida och stoppade allt i sin väg.

Känslorna svallade på friskt också mellan lagen och det blev en hel del utvisningar åt båda håll. Något som ryckte sönder en del av spelet fem mot fem.

– Det är svårt när det blir så mycket utvisningar. Vi får hoppas på mer ordning i den andra perioden, sa Brynäs Lucas Carlsson till C More.

Mycket mer ordning i den andra perioden blev det inte. Det var frikort till botbänken från båda lagen och gruff efter avblåsningarna. Spelmässigt vard et dock Brynäs som hade det mesta och bästa. Linus Ölund skulle också spräcka målnollan när han kliniskt vispade in ett hårt handledsskott via stolpen.

Proppen ur i sista perioden

I den tredje perioden så öppnades spelet upp rejält. På kort tid vände Rögle till 2-1 efter mål av Bryan Lerg och Alexander Younan. Brynäs kvitterade i powerplay innan Kevin Gagné på egen hand kunde sätta Rögle i förarsätet med sitt 3-2 mål.

Brynäs satsade allt på slutet med tom målbur. Ted Brithén satte då 4-2 för Rögle innan Jesper Jensen kunde putsa siffrorna på slutet till 4-3.

Mannen för dagen var annars Rögles nyförvärv Olle Liss. Från Pantern i HockeyAllsvenskan direkt in i SHL och med två assist in på kontot.

– Det var en magisk publik idag. Jag hoppas att få vara med om detta många fler gånger, sa Liss till C More efter matchen.