Effektivt Linköping bröt Brynäs hemmasvit

25 januari 2018 21:44
#BIFLHC

Brynäs hade nio raka hemmasegrar, men det blev inte en tionde. Ett effektivt Linköping genomförde en närmast perfekt bortamatch kunde till slut vinna med komfortabla siffrorna 5-1.

I en spelmässigt jämn förstaperiod var det Linkköping som visade effektivitet. Chad Billins gav östgötarna ledningen efter drygt två minuter med en chanspuck som letade sig in bakom David Rautio. Därefter styrde Mathis Olimb in Daniel Olsson-Trkuljas skott till 2-0. Brynäs saknade inte chanser, men en tryggt spelande Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet gjorde att ställningen stod sig in i pausvilan.

– Jag tycker de får två billiga mål. Det gäller att vi kommer upp nu, får ner puckarna djupt och bara kör, sa unge Brynäsbacken Adam Boqvist till C More i paus.

Lagkaptenen målskytt

Hemmalaget spelade upp sig i den andra perioden och skapade längre sekvenser av press. Jesper Jenssen reducerade med en känslig styrning från snäv vinkel med drygt halva perioden spelad och Brynäs hade också bud på en kvittering. Men istället var det Linköping som skulle uttöka sin ledning precis innan pausvilan. Andrew Gordon spelade fram Niklas Persson som höll i, siktade in sig och satte 3-1 i bortre krysset.

Utebliven slutforcering

Tidigt i tredje perioden satte Daniel Olsson-Trkulja 4-1 i numerärt överläge och matchen kändes där avgjord. Linköping spelade effektiv bortahockey, bevakade sin ledning och Brynäs fick aldrig till någon ordentlig slutforcering. Med fem minuter kvar skickade Derek Roy pucken över hela banan in i den tomma hemmakassen och fastställde slutresultatet till 5-1.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra över 60 minuter. Spelar riktigt stabilt, ja, en bra bortamatch, summerade Daniel Olsson-Trkulja matchen i C More.