Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Gavlerinken väntar Linköping - ska utmana Brynäs svit

25 januari 2018 11:30
#BIFLHC

Nio raka segrar - Brynäs har verkligen skapat sig ett mentalt övertag i sin hemmaborg. Den mäktiga segerraden sätts nu på prov av Linköping, ett lag som Brynäs haft svårt för under säsongen.


Formkollen

Hemmaspelet är en konstform som Brynäs är allra bäst på för tillfället. Laget har inte förlorat i Gavlerinken sedan den 14:e november, vilket betyder vinst i nio raka hemmamatcher. Även på bortaplan har Brynäs gått starkt och den klart stigande formen har gjort att man lyft sig i tabellen. Från höstens tidiga bottenplacering är det nu kamp om en kvartsfinalplats som gäller. Närmast har Brynäs en vinst i bagaget, via 4-1 över Djurgården i en match där man spred målskyttet över fyra spelare.

Linköping har också en trepoängare bakom sig, en seger som kom så sent som i tisdags. Svårspelade Örebro maldes då ner i Saab Arena med 3-0 i en match där Daniel Olsson-Trkulja blev hjälte med sina två mål. Vinsten kom efter två raka förluster för Linköping, som innan dess hade tre segrar i följd. Resultaten pendlar alltså en aning, men formen är totalt sett god för SHL:s tabellfyra. Nu ska östgötarna göra resan till Gavlerinken för att möta ett av ligans absolut bästa hemmalag.

– Det ska bli kul. Brynäs har verkligen gått bättre på slutet än vad de gjorde i början. Det blir en tuff match, men jag tycker att vi spelade bra igår (tisdags) och det ska vi fortsätta med, har Almen Bibic sagt till Linköpings hemsida.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Duon har mötts två gånger i Saab Arena, då med dubbla hemmavinster. Linköping har slagit tillbaka Brynäs med 3-1 respektive 4-3 efter förlängning.

– Christopher Liljewall skrev in sig i målprotokollet i Brynäs vinst senast. Det var Liljewalls första nätrassel sedan den fjärde november, slutet på en riktig måltorka med andra ord.

– Efter sex raka matcher med poäng, sin längsta svit för säsongen, lämnade Andrew Gordon isen poänglös i tisdags.

– Linköping gjorde under onsdagen klart med Henrik Törnqvist. Den återvändande forwarden är spelklar direkt och lär debutera borta mot Brynäs.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHC.