Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Måltjuven Palushaj i form - ställs mot Malmö

30 januari 2018 11:30
#BIFMIF

Hemmaplan har varit melodin mellan Brynäs och Malmö den här säsongen. I duons fjärde fight kliver Brynäs ut i Gavlerinken, mot ett Malmö som vill lyfta sig från helgens båda nederlag.


Formkollen

Brynäs tugga på i jakten på högre tabellplaceringar. Helgen som gick innebar ett lyft från tionde till nionde plats, men avståndet uppåt är inte stort och Gävlelaget suktar efter en kvartsfinalplats. Formen har pendlat något på slutet, men innehåller ändå tre vinster på de fem senaste. Däremot fick Brynäs se sin mäktiga hemmasvit ta slut med dunder och brak när laget mosades av Linköping förra veckan (1-5). På lördagen kom revanschen, då Aaron Palushaj med tre mål visade vägen i Brynäs 4-2-vinst borta mot HV71.

För Malmös del blev det dubbla motgångar under helgen som passerade. Skånelaget gick ett back-to-back-möte med Mora, med förlust hemma efter straffar på lördagen och nytt nederlag borta på söndagen. Offensivt hade Malmö väldiga problem med endast ett gjort mål och laget har slitit ont på den fronten en tid. Resultaten har varierat för skåningarna, som framförallt plockat sina poäng på bortais och varit mycket svårstoppade där. Nu blev det alltså förlust just borta senast via 1-2.

– Jag tycker att vi på något sätt slarvar bort det lite grann. Vi börjar matchen ganska bra, sen börjar vi dra på oss väldigt mycket utvisningar. Vi forcerar vårt spel för mycket och får ingen rytm i grejerna, analyserade Martin Filander Moramatchen i intervju med C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Brynäs

– Måltjuven Aaron Palushja slog till med ett hattrick i lördags och är nu femma i SHL:s skytteliga. Amerikanen har nått upp i 17 gjorda mål, kryddat med 23 assist.

– David Rautio har vaktat målet i sex av de sju senaste matcherna - och nått över 90 % vid fyra av de tillfällena. Målvakten gjorde en stabil instats även mot HV71 med 92 i räddningsprocent.

Noterbart Malmö

– Malmö tekar bäst i hela SHL och vinner 53,40 % av duellerna. Allra bäst är laget i offensiv zon, med 57,66 % i utdelning.

– Målskyttet fortsätter att hacka för Malmö, som gjort ett mål eller mindre i fem av sina sju senaste matcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFMIF.