Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Akeson vände - Mora knäckte återigen Malmö

28 januari 2018 18:00
#MIKMIF

Mora jagar vidare mot säker mark - på söndagen plockade nykomlingen helgens andra vinst över Malmö när det griniga dubbelmötet fullbordades.


Seger med 1-0 efter straffar på lördagen. Nya poäng in på kontot redan ett dygn senare. Mora är ett lag stärkt av medvind efter helgens back-to-back-rond, där Malmö föll offer för nykomlingen även en andra gång.

Men det var Skånelaget som skulle öppna målskyttet i JALAS Arena. I numerärt underläge snodde Johan Olofsson enkelt åt sig pucken av ett slarvigt Moraförsvar, bröt in mot mål och lyfte upp 0-1 i nättaket. Då hade drygt tio minuter spelats, men kort därefter kom kvitteringen när Jason Akeson bombade från central position. Mora skulle också vända innan den första perioden var över och i spel fem mot fyra serverade målskytten Akeson kedjekamraten Matt Bailey till 2-1.

Rosén: "Vi hanterar det på ett grymt bra sätt"

Efter de tre snabba målen var det det fysiska spelet som skulle ta över. Mittenakten innehöll visserligen en del chanser åt båda håll, men det var tacklingarna och närkamperna som stod i fokus. Känslorna ökade i nivå och perioden avslutades också med ett tumult där Erlend Lesund visades ut för Mora.

Fem mot fyra väntade för Malmö till slutperioden, en spelform som gästerna fick många chanser till. Laget fick det inte alls att stämma i sitt numerära överläge och med tio minuter kvar åkte istället Jens Olsson på ett matchstraff efter en incident med en matchfunktionär. Det blev heller inte någon riktig forcering från Malmö, som föll för andra dagen i rad. Moras back-to-back-skalp gör att nykomlingen går upp på samma antal poäng som tabelltolvan Rögle.

– En konstig match. Den sista perioden känns som en enda lång utvisning. Det blir mycket powerplay och boxplay och jag tycker att vi hanterar det på ett grymt bra sätt, summerade Moratränaren Johan Rosén i C More.