Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Finalrepris - HV71 med övertaget på Brynäs

26 januari 2018 15:00
#HV71BIF

Två gånger har de mötts och två gånger har det slutat med 4-2-seger för HV71. När Brynäs nu gästar Kinnarps Arena ska laget försöka att bryta den trenden, samt ta revansch för torsdagens magplask.


Formkollen

Det var tre efterlängtade poäng som säkrades i torsdags i Kinnarps Arena. HV71 hade inför hemmamatchen en negativ formkurva, med fyra förluster på fem spelade matcher. Då klev Jönköpingslaget ut och svarade för en riktigt solid insats mot Skellefteå. Anton Bengtsson punkterade matchen med sitt 3-1 halvvägs genom den tredje perioden, en vinst som ger HV71 kontakt i jakten på kvartsfinal.

– Varje poäng nu är viktig. Vi tappade extrapoängen förra matchen mot Malmö, så denna var enormt viktig. Det var även bra för självförtroendet, så nu är det bara att bygga vidare på detta under de sista matcherna innan uppehållet, förklarade Marc Zanetti intervju med HV71:s hemsida.

Brynäs har visat sig vara på gång en längre tid - i synnerhet på hemmaplan. Men i torsdags tog den nio matcher långa segersviten slut i Gavlerinken. Linköping körde över Brynäs totalt med siffrorna 1-5, en förlust som var odiskutabel och som placerar Gävlelaget som tia i tabellen. Sett till de fem senaste matcherna står Brynäs på två vinster.

– Linköping var för bra när vi lämnar ett par måls handikapp och får jaga, kommenterade Tommy Sjödin för Brynäs hemsida.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart HV71

– Marc Zanetti skickade bestämt upp 2-0 i krysset när HV71 besegrades Skellefteå på torsdagskvällen. Det innebar backens första SHL-mål på 104 matcher.

– I vinsten noterade också Fredrik Pettersson-Wentzel över 96 i räddningsprocent för andra matchen i rad.

Noterbart Brynäs

– Brynäs har hela SHL:s bästa boxplay och stänger ner 85,45 % av sina utvisningar.

– Aaron Palushaj har lämnat isen poänglös efter sina två senaste matcher. Det har skett vid fem tidigare tillfällen på säsongen, men längre än så har inte spelaren gått utan poäng.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.