Palushaj glänste - Brynäs fick sin revansch

27 januari 2018 20:45
#HV71BIF

HV71 hade ett SM-guld och dubbla vinster under hösten att luta sig tillbaka på. Men i säsongens tredje möte var det Brynäs som vägde tyngst, till stor del tack vare Aaron Palushaj.

Aaron Palushaj klev ut i Kinnarps Arena och tystade hemmapubliken på bara ett par minuter. Med klockan på 1.01 styrde måltjuven först in Elias Fälths direktskott till ledning för Brynäs, en ledning som Palushaj kort därefter dubblade. I spel fem mot fyra hittade Jesper Jensen fint fram till Palushaj, som vid den bortre stolpen mötte upp framspelningen till 0-2.

Fram till dess hade Brynäs haft total kontroll om matchinledningen, men HV71 skulle växa in. En fin passning gav Bill Sweatt öppet läge framför mål, men då räddade David Rautio. Målvakten var däremot överspelad när Mattias Tedenby 15 mintuer in fintade bort sin back och sköt reduceringen till HV71. Hemmalaget drog sedan på sig två snabba utvisningar och tvingades till ett tre mot spel, utan att släppa till något ytterligare Brynäsmål.

Sjödin: "Ett måste för att vinna matcher"

Mittenakten var det sedan HV71 som inledde piggast. Spelet jämnade snabbt ut sig och lagen bytte anfall med varandra i en böljande period. De stora chanserna var dock få, därför var det något överraskande som Kevin Clark med 14 minuter spelat lämnades helt ren och kunde lyfta in 1-3 från nära håll. Den ledningen bar Brynäs med sig vidare in i slutperioden.

Där fick HV71 sin målmässiga kontakt med drygt sju minuter kvar att spela. Martin Thörnberg styrde då in reduceringen i numerärt överläge, smart assisterad av Lawrence Pilut. Repliken från Brynäs kom dock omgående och i en spelvändning vek Aaron Palushaj in och fullbordade sitt hattrick. Brynäs vann med sifforna 2-4, en skön revansch efter höstens dubbla nederlag mot HV71.

– Det är helheten i spelet. Ett bra boxplay, powerplay där vi gör mål, målvaktsspelet, inställningen till det hårda jobbet. Det är ett måste för att vinna matcher, berömde Brynästränaren Tommy Sjödin i intervju med C More.