Hemma
Växjö
VLH
Borta
MoDo
MoDo

Växjö Lakers vill avancera i SHL-tabellen

17 november 2014 16:24

Växjö Lakers form har varit lite upp on ner på senare tid och det tippade topplaget ligger på åttondeplats i SHL-tabellen. I lördags blev det en uddamålsförlust mot Luleå Hockey med 2-1 för smålänningarna. Nu väntar alltså MODO Hockey som efter en sen förlust mot Leksands IF åkte under strecket ner till en elfteplats.


Växjö Lakers var innan säsongen topptippat av många. Men efter lite ojämn form den senaste tiden ligger nu laget på en åttonde plats i den jämna SHL-tabellen. Två raka vinster följdes i lördags upp med en förlust.

I en jämn match mot Luleå Hockey på bortais förlorade smålandslaget med uddamålet 2-1. Robert Rosén tröstmålade för Växjö i mitten av den tredje perioden men kom aldrig närmare.

Nu väntar alltså MODO Hockey som Växjö Lakers besegrade med 5-0 i deras första möte.

– Jag tycker fortfarande vi har många bra detaljer i vårt försvarsspel. Jag tycker även att vi hittar många sätt att få pucken mot mål. Mot Luleå hade vi otroligt mycket skott utanför, vi är uppe i 30 skott utanför mål och det är klart att vi hellre hade satt dem på mål men det visar ändå att det finns en ambition i vårt spel, säger Växjös tränare Sam Hallam till Växjös hemsida och fortsätter:

– Egentligen var det väl totalt sett en mycket jämnare match mot MODO än vad slutresultatet visade men jag vet att vi var väldigt nöjda med vår insats över 60 minuter.

"Vi har oss själva att skylla"

MODO Hockey åkte efter förlusten mot Leksands IF i lördags under strecket. Laget från Örnsköldsvik hämtade tillbaka ett 4-2-underläge till 4-4 men med bara sekunder kvar avgjorde Leksands Linus Hultström matchen och MODO Hockeys andra raka förlust var ett faktum.

– Naturligtvis fruktansvärt surt slut på den här matchen. Samtidigt har vi bara oss själva att skylla. Vi presterar inte tillräckligt bra under de två första perioderna, säger assisterande tränare Henrik Gradin till MODO Hockeys hemsida.

Glädjande för MODO Hockey är att William Nylander fortsätter att göra poäng. Stortalangen har nu gjort poäng i fyra raka matcher och är två poäng bakom Per-Åge Skröder i MODO Hockeys interna poängliga.

Nu väntar alltså en viktig match i Vida Arena där båda lagen vill avancera uppåt i tabellen. Räkna med en riktigt het drabbning på tisdagen när Växjö Lakers och MODO Hockey drabbar samman.