MoDo
MoDo

Högdramatiskt när Växjö Lakers tog sjätte raka hemmasegern

18 november 2014 21:43

Det blev en målrik och högdramatisk match i Vida Arena där Växjö Lakers besegrade MODO Hockey med 5-3 för sin sjätte raka seger på hemmaplan. Hemmalaget dominerade den första halvan av matcen och gick upp till 3-0-ledning innan MODO gick ikapp till 3-3. Med sex minuter kvar gjorde Växjö Lakers Robin Söderquist sitt första SHL-mål i karriären och 4-3-målet blev även det matchvinnande.

Växjö Lakers har rosat hemma i Vida Arena och hade inför kvällen fem raka matcher med vinster. Den formen visade sig direkt i torsdagens hemmamatch mot MODO Hockey där Växjö Lakers hade ett massivt tryck i den första perioden som även slutade 2-0. Tuomas Kiiskinen inledde målskyttet efter nio minuter när han satte 1-0 från nära håll i powerplay innan Patrik Lundh utökade till 2-0 med en styrning från backskott med klockan på 19:14.

MODO hämtade ikapp men föll

I den andra perioden fortsatte bombardemanget från Växjö Lakers som även utökade sin ledning till 3-0 efter mål från Gustav Rydahl åtta minuter in i perioden. Skottstatistiken i den andra perioden skvallrade om matchbilden då 27-5 till hemmalaget vittnade om storspel från MODO Hockeys Linus Ullmark som ensam höll sitt lag kvar i matchen under ett nästan två minuter lång boxplay i spel tre mot fem.

I den andra periodens slutskede kom MODO tillbaka in i matchen när gästerna svarade för två mål inom loppet av 26 sekunder. Simon Önerud direktsköt 3-1 innan Carl Grundström styrde pucken i mål för från nära håll för sitt första mål i SHL som betydde 3-2 i matchen. Gustav Possler gjorde även 3-3 när klockan visade sex minuter spelade av den tredje perioden.

"En jätte-jätte viktig seger för oss"

Men det var en annan debutantmålskytt som skulle bli matchvinnare när Växjö Lakers Robin Söderquist svarade för avslutet efter ett tre mot två-läge och direktsköt pucken högt i nät för 4-3. Liam Reddox avslutade kvällens målskytte och stängde matchen när han efter 18:20 kom in från kanten, åkte sig fri och satte pucken vid första stolpen för 5-3, vilket även blev slutresultatet.

– Jag tycker att det här är en jätte-jätte viktigt seger för oss när vi spelat bra utan att få med oss poäng. Det har varit svängiga matcher och det gäller att vi kan hantera det. På ett sätt blev det att vi inte hade en ledning att vila på när de gick upp till 3-3, sa Växjö Lakers Sam Hallam till C More efter matchen.

– Även om Växjö var bättre lyckades vi kvittera, det var en skön känsla men sedan rann det åt fel håll. Växjö var bra och vi drog på oss dumma utvisningar. Det vi tar med oss är inställningen och att vi krigar. Vi försöker att rätta till våra brister och göra detaljerna bättre, sa MODO Hockeys Anders Forsberg till C More efter matchen.