Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Färjestad vill befästa slutspelsplatsen

23 januari 2014 08:55

Färjestads resultat på senare tid har tagit laget upp på den sista slutspelsplatsen, något karlstadlaget vill stärka ytterligare när HV71 kommer på besök i Löfbergs Arena på torsdagen.


Färjestads senaste match under lördagen blev det seger mot AIK. Det var en match där båda tränarna kom med samstämmiga åsikter på den efterföljande presskonferensen.

– Vi började bra första tio minuterna. Sedan är det AIK:s match helt och hållet. Vi är glada att komma härifrån med tre poäng, sa lagets tränare Leif Carlsson och fick medhåll av Rickard Franzén i AIK.

Värmlänningarna hade alltså marginalerna med sig i matchen, något man inte har något emot att ha även i fortsättningen.

Ny succékedja för HV71

HV71 har varit igång och spelat såväl lördag som tisdag och tagit fyra poäng. På tisdagen tog laget en stark seger mot serieledande Skellefteå på hemmaplan med 4-2 där grunden lades i en bra andraperiod. Unge Kevin Fiala gjorde återigen ett starkt intryck och gick av isen med två nya assistpoäng. Kedjan han spelar i verkar ha hittat varandra riktigt bra, både Tim Brithén och Erik Christensen gjorde varsina nya mål.

Sex poängs differens är det mellan lagen. Vid seger kan HV71 få riktigt bra kontakt med de andra som kämpar om direktplatserna till slutspelet och Färjestad kan å sin sida fortsätta sin klättring uppåt om de skulle gå segrande ur striden.