Nya poäng för HV71

23 januari 2014 21:43

HV71 fick med sig bonuspoängen i en svängig och jämn tillställning på bortaplan mot rivalerna Färjestad. Förstecentern William Karlsson kom att bli matchens förgrundsfigur. Han var involverad i tre av de fyra mål som Jönköpingslaget svarade för.

Efter 12.49 av den första perioden gav Per Åslund hemmalaget ledningen, då han snappade upp pucken i offensiv zon och hittade rätt med ett högt skott på HV-målvakten Gustaf Wesslaus plocksida. Glädjen blev dock mycket kortvarig för FBK, då HV:s kometforward Kevin Fiala under turliga och slumpartade former ordnade 1-1. Pucken studsade på honom och gled sakta men säkert in bakom en ouppmärksam hemmamålvakt i Fredrik Pettersson-Wentzel.

HV71 var först ut med att göra mål i den andra akten. En soloprestation hämtad ur den högre skolan signerad William Karlsson gav 1-2 i spel fem mot fyra. En kvick uppåkning med ett rappt avslut i bortre krysset av HV-centern där. HV-glädjen kunde dock sorteras in i den kortvariga kategorin eftersom backen Niklas Arell sköt sitt första SHL-mål fram till 2-2 blott 34 sekunder efter Karlssons uppvisning.

Den tredje perioden gick i de två föregåendes fotspår. Ett mål åt vardera håll med andra ord. Hemmalaget var först ut genom en individuell prestation av Christian Berglund. Ett backhandavslut satt högt upp bakom Wesslau. Än en gång blev glädjen kortvarig för laget i förarsätet - det tog mindre än två minuter för HV att utjämna genom måltjuven Patrik Carlsson.

Förlängningsperioden, tillika kampen om bonuspoängen, vann Jönköpingslaget. En viss William Karlsson lade där upp för backen Anssi Salmela som direktsköt segermålet bakom en Fredrik Pettersson-Wentzel som hade fri sikt i den situationen.

Därmed har HV71 vunnit fyra av sina fem senaste matcher.