Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Nollade senast - nu siktar Luleå Hockey på revansch

17 mars 2014 14:35

Söndagens första kvartsfinal slutade med seger och rejält jubel inför ett oranget hav för Växjö Lakers. För Luleå Hockeys del var det dock en rejäl besvikelse. Men nu handlar det för norrbottningarnas del att ladda om för att snabbt hitta tillbaka in i kvartsfinalserien.


Den första kvartsfinalen slutade klara 4-0 till Växjö och spänningen försvann ganska snabbt då Växjö tidigt gick ifrån till en 2-0 ledning för att sen visa upp ett stabilt och gediget försvarsspel. Luleå hade förtvivlat svårt att skapa några heta chanser. Flera chanser i powerplay spelade inte någon heller roll.

– Det blev inte som vi tänkt oss, vi fick en olycklig start på matchen med en hel del studspuckar emot oss kan jag tycka, men sen gör vi inte vår bästa match heller, men det är bara en match och snart kommer en ny match, sa Jan Sandström i Luleå Hockey till klubbens webb-tv efter matchen och fortsatte med att Luleå kommer att vara redo vid tisdagens nedsläpp;

– Vi måste höja oss och det kommer vi göra också.

Luleå har en annars dyster trend just nu. Efter förlusten mot Växjö så noterades man för den sjätte raka förlusten om man räknar med slutskedet av seriespelet. Mot Växjö har man dessutom nu inkasserat fyra raka förluster varav att tre av dessa har slutat med en nolla i Luleås målkolumn.

"En riktigt bra match"

Gladare tongångar var det från Växjöhåll efter den första matchen. Hela arenan vibrerade av slutspelsstämning innan matchen och efter var stämningen än högre. Mycket tack vare Växjös fint genomförda match.

– Jag är imponerad, vi gör en riktigt bra match rakt igenom. Vi var det bättre laget över 60 minuter och det var helt rättvist att vi vann, sa Tomi Kallio till Växjös hemsida efter matchen och fortsätter;

– Slutspelshockey är svårt att förklara men det handlar om hela stämningen, både på isen och runtomking. Innan matchen i omklädningsrummet så kunde man nästan ta på känslan och stämningen. Det känns i hela kroppen. Matcherna blir lite mer intensivare, det gäller mer, och det såg vi idag.

Men även om segern i sig både var imponerande och klar så betyder den inte mer än 1-0 i matcher och det är nya giv på tisdag då det är nedsläpp i Norrbotten. Och om Luleå har haft det tufft mot Växjö den senaste tiden med fyra raka förluster så är det inget mot vad Växjö hade mot Luleå innan den första av dessa fyra segrar kom.

Då hade smålänningarna nämligen hela tio raka förluster mot Luleå Hockey. Så den här matchserien lever i allra högsta grad. Men Växjö har just nu kommandot. Återstår att se hur det ser ut efter tisdagsmatchen. Utjämnat eller fördel Växjö?

Här kan du se presskonferensen efter den första kvartsfinalmatchen mellan Växjö Lakers - Luleå Hockey i söndags.