Växjö har Luleå i brygga efter en ny seger

18 mars 2014 22:08

Det hade blivit dags för den andra kvartsfinalen mellan Luleå Hockey och Växjö Lakers när lagen drabbade samman i Coop Norrbotten Arena på tisdagen. Luleå var betydligt bättre än första matchen i Växjö men det var Växjö som stod för flest mål och ledde med både 2-0 och 3-1 innan Linus Klasen kunde reducera i slutminuten. Tufft läge för Luleå som nu reser till Växjö på torsdag med underläge 2-0 i matcher.

Den första perioden inleddes med klart bättre spel från hemmalaget Luleå som såg rejält revanschsuget ut efter 4-0-förlusten i Vida Arena i söndags. Luleå hade vaskat om ordentligt i kedjorna och det verkade ge effekt för norrbottenlaget var betydligt hetare än Växjö i början.

Dock lyckades de inte få hål på Teemu Lassila i Växjö-kassen och istället kunde Växjö med endast 43 sekunder kvar göra 1-0 genom backen Noah Welch. Växjöbacken trampade in i slottet och satte dit pucken bakom en skymd Mark Owuya.

Det var en jämn andra period som hemmalaget Luleå efter några minuter tog kommandot i. Luleå radade upp kvalificerade målchanser under den första halvan av perioden men Växjös finlänske målvakt Teemu Lassila var omutlig i mål och höll tätt.

När Luleå inte lyckades göra mål lyckades Växjö desto bättre när Lasch hittade fram till veteranen Jan Hlavac som ensam framför mål lyfte in 2-0 till smålänningarna. Dock skulle Luleås bombardemang till slut ge resultat när Daniel Gunnarssion på passning från Linus Omark prickssköt in reduceringen.

Växjö var riktigt bra i defensiven

Men bara 29 sekunder senare uttökade Växjö sin ledning genom Jani Lajunen som tog tillvara på en retur från Mark Owuya. 3-1 stod sig perioden ut och det var rejäl fördel Växjö inför den tredje perioden.

Luleå försökte gå för ett mål direkt i den tredje perioden men hade svårt att skapa några heta målchanser. Växjö lyckades styra undan Luleås försök och kunde slå ifrån sig. Farligast till en början var en chans som Linus Klasen fixade på egen hand men han lyfte sin backhand över.

Växjö fortsatte att spela ett bra försvarsspel och låg rätt i positionerna vilket gjorde att Luleå hade riktigt svårt att komma in på mål. Det krävdes att Luleå tog ut målvakten och spel sex mot fem för att få dit en reducering. Det var Linus Klasen som sköt ett löst skott och en skymd Lassila i Växjö-kassen kunde inte rädda. Närmare än så kom aldrig Luleå och Växjö vänder hem till Vida Arena med 2-0 i matcher.