Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Fyra raka bortamatcher väntar Malmö – "Kul med roadtrip"

12 januari 2023 10:00
#SKEMIF

Malmö tog två viktiga poäng senast mot Örebro. Nu åker skåningarna på bortaturné och på bortaplan har laget trivts bättre än i Malmö Arena. ”Vi behövde vinsten mot Örebro”, säger backen Carl-Johan Lerby inför kvällens match mot Skellefteå.


Malmö har inte fått det att lossna den här säsongen. Redhawks är tabelljumbo med 31 poäng på 32 matcher, men laget kommer närmast från en seger mot Örebro. Malmö vann med 3-2 efter övertid.

– Otroligt viktigt var det. Det var väldigt skönt. Vi behöver den, och det vet alla. Vi har haft några matcher i rad där vi har skjutit mycket och skapat många chanser, men vi har inte fått in pucken. Men det var skönt att vi lyckades vinna. Synd vara att det inte var efter full tid, men två poäng är bättre än noll, säger backen Carl-Johan Lerby, 25.

Har fyra raka bortamatcher

Malmö vann även under mellandagarna mot HV71 efter övertid, men annars ha segrarna inte duggat tätt för skåningarna. Senast laget tog en trepoängare var den 24 november, borta mot Färjestad.

– När vi skapar mycket, men segrarna inte kommer känner man frustrationen i laget för det är jämna matcher, men men vi lyckas inte vinna dem. Förlorar man sådana matcher med uddamålet är det extra surt. Vi har många sådana matcher den här säsongen där vi har haft ledningen med några minuter kvar och sedan har vi tappat. Det har varit lite struligt. Men jag tror vi behövde den där vinsten mot Örebro där vi vände ett 0-2-underläge, vilket är svinbra. Vi behövde medstudsarna som vi kanske inte riktigt har haft under säsongen, säger Carl-Johan Lerby.

Han och hans lagkamrater lämnade Malmö i går och sedan är de iväg på en roadtrip den här veckan. I kväll väntar bortamatch mot Skellefteå och på lördag spelar Redhawks borta mot Leksand. Eftersom handbolls-VM spelas i Malmö Arena spelar Redhawks två bortamatcher även nästa vecka (Växjö och Rögle). Kanske kan fyra raka bortamatcher vara bra för tabelljumbon? För på hemmaplan har laget bara tagit 13 poäng på 18 matcher – sämst i ligan. I bortatabellen är Malmö nia, med 18 poäng på 14 matcher.

– Vi har också ställt frågan oss frågan vad vi gör bättre på bortaplan. För ett tag sedan kunde vi inte vinna på hemmaplan.Jag vet inte vad det beror på. Kanske är det att fler släpper loss och bara spelar utan press. Det är inga hemmafans på läktaren som har stenkoll på en. Vi gillar kanske att tysta bortapubliken. Jag vet inte om det kan vara det, men vi har som sagt pratat om det, men jag har inget bra svar på det, säger Lerby.

Hur trivs du med att åka iväg på roadtrip?

– Det är kul med roadtrip. Att komma iväg med grabbarna är alltid roligt – ligga på hotellet, snacka skit och kolla serier. Sedan älskar jag att skoja, skämta och hålla på. För mig är det nice med roadtrip. Jag försöker att ha roligt mellan passen. Det är rätt mycekt dötid när man är iväg och då är det kul att 20 andra grabbar med sig som man kan snacka med, säger Lerby.

För Malmö väntar alltså tabelltvåan Skellefteå i kväll. Lagen har mötts två gånger den här säsongen och har en seger var.