Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

Enroth rena väggen när Örebro vann på nytt

10 december 2022 20:20
#IKOÖRE

Det var uppdukat för fest i en utsåld Be-Ge Hockey Center där Oskarshamn tog emot Örebro. Feststämningen kom dock av sig ju längre matchen led, inte minst under den andra perioden där bortalaget gick från 0-1 till 0-3 vilket också blev slutresultatet.


Efter en något avvaktande matchinledning öppnade matchen upp sig i samband med att Örebro tog ledningen. Det blev som en väckarklocka för Oskarshamn som skapade goda kvitteringslägen, inte minst i powerplay, men utan att hitta rätt i den första perioden.

Oskarshamn brukar vara starka i den andra perioden, men trots en del chanser framåt var det ingen period att minnas för de blåklädda. I stället gjorde bortalaget både 0-2 och 0-3, till Patrik Karlkvists frustration: "Vi skapar mycket lägen i andra, men det är mycket skit åt andra hållet också som vi inte är nöjda med."

I den tredje perioden behövde Oskarshamn ett mål för att skapa energi, men Örebro spelade stabilt och höll motståndaren på utsidan. Mot slutet handlade det mest om huruvida Jhonas Enroth skulle hålla nollan eller inte, vilket han gjorde.

Sagt om matchen

– Uddlöst, skulle jag säga. Vi vaskar fram en del situationer som skulle kunna bli bra. Defensivt spelar vi ganska stabilt utan att vara superbra, men gör grova misstag som kostar idag. Allt är inte dåligt, men vi har inte skärpan eller spetsen varken offensivt eller defensivt, sammanfattade Martin Filander matchen.

– Väldigt stabil match från vår sida. Vi var målinriktade idag, det kändes från början att vi var här för tre poäng och ingenting annat. Jag var stabil, sattes inte på jättestora test, fick bra hjälp när jag behövde hjälp, tyckte Örebromålvakten Jhonas Enroth.

I punktform

  • Först fyra raka förluster, men nu tre raka segrar för Örebro.
  • Jhonas Enroth höll säsongens första nolla.
  • Oskarshamn är näst bäst i SHL i andra perioden, men för femte gången den här säsongen förlorade man den perioden.
  • Oskarshamn har bara tagit två segrar på 14 försök mot Örebro.
  • Rodrigo Abols poängform håller i sig, två assist ikväll innebär poäng i tre raka matcher (2+6).
  • Robert Leino gjorde mål för första gången sedan 22 oktober.