RBK

Rögle behövde 50 sekunder - vände och vann i derbyt

29 november 2022 21:30
#MIFRBK

Malmö satt i förarsätet och hade en 2-0-ledning att arbeta med. Rögle hittade en väg tillbaka och skulle behöva ha 50 sekunder, för att vända på steken. Marco Kasper blev matchvinnare för Rögle som vann med 3-2.

Det var en sannerligen härlig och tempofylld match i Malmö Arena under tisdagskvällen, när det nalkades det andra Skånederbyt för säsongen. Visserligen en första period, där det inte föll några mål för något av lagen.

Det skulle dock bli allt mer av den varan i den andra perioden. Carl Söderberg och Carl Persson, skulle göra 1-0 respektive 2-0 under mellanperioden inom loppet av tretton sekunder. Ett Malmö med bra fart under skridskorna - skulle dock få konstatera att de var i förarsätet med ett mål efter att Adam Engström och Rögle replikerade.

Väl inne i den tredje perioden, var det ett Malmö fortsatt med en sannerligen stark insats. Christoffer Rifalk i Rögles mål stod för flertalet vassa räddningar. Fem sekunder in i Malmös powerplayspel, i inledningen av den tredje perioden, så trodde flera att 3-1 var ett faktum. Så blev dock inte fallet då målet dömdes bort. Då hittade Rögle istället en väg tillbaka i matchen. Under 50 sekunder vände Rögle på steken. Marco Kasper satt dit 3-2-målet vilket blev matchavgörande och Rögle tog säsongens första derbyseger.

– Det är tungt så klart. Jag tycker vi är det bättre laget idag. Jag tycker vi skapar mer. Jag tycker vi spelar ett ganska bra försvarsspel stundtals, sammanfattade Malmös tränare Tomas Kollar efter matchen för C More.

– Vi försökte bara fortsätta spela vårt spel. Flytta pucken snabbt och hitta lösningar. Sedan stängde Rifalk igen i kassen, beskrev matchvinnaren Marco Kasper apropå Rögles vändning.