Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Abols Örebro segrade på hemmaplan

19 november 2022 20:45
#ÖRERBK

En spännande inledning. Sedan var det ett Örebro, med en imponerande effektivitet - när de visade styrka och drog ifrån till en 4-0-ledning. Närkingarna segrade med 4-1 mot Rögle på hemmaplan.


En inledning där det var Örebro, med en imponerande effektivitet - trots att första fyra-fem minuterna var sannerligen jämna. Efter att den första periodens slutsignal fick ljuda, så kunde publiken konstatera att hemmalaget var i en 2-0-ledning efter mål av Linus Öberg och Rodrigo Abols.

Vidare i den andra perioden, var det ett hemmalag med effektivitet och vasst powerplay. Bland annat ådrog sig Marco Kasper ett matchstraff. Örebro fortsatte att bli framlyftna av hemmapubliken och inför ögonen på Henrik Löwdahl (tröjan hissad inför matchen), så var en 4-0-ledning senare ett faktum.

Avslutningsvis var det ett Rögle, med en stabilare prestation när de sucessivt jobbade sig in i matchen och en reducering skulle skåningarna jobba fram. Linus Sjödin gjorde sitt första mål för säsongen och matchen slutade 4-1.

Sagt om matchen

– Det känns bra med tre poäng. Kanske inte som start. Vi spelar ganska svag och dåligt 30 minuterna. Vi ger de chanser att komma tillbaka i matchen. "Roten" (Enroth, reds. anm) gör många bra räddningar och ger de inte chansen, sa Rodrigo Abols till C More efter matchen.

– Första fyra-fem minuterna börjar vi bra. Sen får de två snabba och tar över matchen helt. Kommer ut i andra, sen får de smälla till en direkt. 4-0. Sen de allra sista 25 minuterna är godkända tycker jag, summerade Anton Bengtsson.

I punktform

  • Jhonas Enroth räddade 26 av 27 skott.
  • Linus Sjödin med sitt första mål för säsongen.
  • Linus Öberg stod för två poäng (ett mål och en assist).
  • Michael Kapla spelade 19 minuter.
  • Rodrigro Abols har nu noterats för fem mål denna säsong.