Brännströms skicklighet höjdpunkt i Luleåseger

5 november 2022 17:43
#LHFÖRE

Spelet har hackat för Luleå som kom till lördagens match mot topplaget Örebro med tre raka hemmaförluster. I sista matchen inför landslagsuppehållet fick man dock ett välbehövligt trendbrott, mycket tack vare mittenperioden som Luleå vann med 3-0. Matchens läckerbit stod Isac Brännström för när han satte 4-0. Matchen slutade 4-1 till Luleå.

Luleå dominerade matchinledningen totalt, och fick också tidig utdelning när Brendan Shinnimin hittade över till Linus Fröberg som satte upp pucken i nättaket. Allt eftersom perioden gick kom bortalaget in i matchen och skapade en del halvchanser, även om man inte fick målmässig utdelning.

Den andra perioden började tillknäppt, och båda lagen neutraliserade varandras offensiva spel. Därför var det något oväntat när Luleå efter ungefär halva perioden utökade sin ledning. Erik Gustafsson tog ett backskott och Leo Komarov fick klubbladet på pucken vilket ställde Jhonas Enroth i Örebrokassen. Det målet tog lite udden av Örebro, och Luleå passade på att göra både 3-0 och 4-0 i slutet av perioden.

Den tredje perioden blev något av en transportsträcka, där det mesta handlade om huruvida Joel Lassinantti skulle lyckas hålla sin 44:e SHL-nolla eller inte. Ett sent powerplay-mål signerat Philip Holm såg till att Luleåmålvakten får vänta på att gå ikapp Fredrik Norrena i rekordböckerna.

– Det var en viktig match, skönt att vi fick göra några mål. Vi spelade stabilt och bra hela matchen. Vi har snackat mycket om att fortsätta spela, vi skapar lägen och idag trillade puckarna in, konstaterade Isac Brännström efter matchen.

– Andra halvan av första perioden var riktigt bra, där fick vi tryck på dem. Det är i andra perioden matchen avgörs, där de var ruggigt effektiva. Vi hade inte krämen som krävdes för att vända tillbaka i tredje perioden som blir en transportsträcka, sa Niklas Eriksson till C More efter slutsignalen.

• Luleå bröt en förlustsvit på hemmaplan och fick efterlängtad utdelning i offensiven.
  • Faktum är att det var första gången sedan den 15 oktober laget gjorde minst fyra mål i en match.
  • Mathias Bromés poängform håller i sig, han fick med sig en assist och har nu poäng i tre raka matcher samt sju poäng (4+3) senaste sex matcherna.
  • Linus Fröberg blev målskytt för andra matchen i rad.
  • Philip Holms mål innebär att Örebros två bästa poängplockare är backar.
  • Leo Komarov bröt en tio matcher lång måltorka när han styrde in 2-0.