TIK

Färjestad avgjorde i andra perioden

25 november 2021 21:31
#TIKFBK

Efter en mållös första period satte Färjestad in en högre växel i mellanakten. Värmlänningarna gjorde tre mål i den andra perioden, varav ett kom i boxplay. Timrå fick in en reducering, men Färjestad fastställde slutresultatet till 4-1 med ett mål i öppen kasse.

– Vi hamnade på hälarna. De fortsatte skejta och vi svarade inte upp. Då blir det så här. Vi måste rannsaka oss själva, sa Timrås Robin Alvarez efter andra perioden.

– Första 20 minuterna var riktigt dåliga. Vi var frustrerade där inne (omklädningsrummet). Vi behövde komma ut med en annan energi. I andra kom vi ut bra. Det är så här vi ska spela. Vi är nöjda med andra perioden, sa Färjestads Gustav Rydahl till C More.

Timrå IK

• Segersviten stannade på tre matcher.
  • Blev rejält tillbakatryckt i den andra perioden. Timrå tog timeout sex minuter in i perioden och efter halva mellanakten hade Timrå bara skjutit ett skott på mål.
  • Har släppt in sex mål på två andraperioder mot Färjestad den här säsongen.
  • Viktor Lodin nätade för andra raka matchen. Han har gjort poäng i fyra matcher i följd.
  • Jacob Johansson räddade 18 skott, och dessutom noterades han för en assist på Timrås 1-3-reducering.

Färjestad BK

• Tredje raka segern.
  • För tredje gången den här säsongen nätade Per Åslund i boxplay. Därmed är han målbäst i ligan i den spelformen.
  • Gustav Rydahl visade vägen för Färjestad. Han gjorde 1-0 och spelade sedan fram till både 2-0 och 4-1.
  • Henrik Haukeland fick chansen mellan stolparna för andra matchen i rad och han räddade 24 av 25 skott.
  • Daniel Viksten hade en assist på 3-0-målet och har därmed gjort poäng i sex matcher i följd.