Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Pontus Holmberg hjälte mot Rögle – igen

25 september 2021 20:18
#VLHRBK

Pontus Holmberg verkar trivas mot Rögle. Han gjorde fem mål i finalserien mot Ängelholmslaget förra säsongen och i dag hamnade han återigen i fokus. Holmberg gjorde 1-0 och hade en läcker framspelning till 2-1-målet när Lakers vann finalreprisen med 3-2.


Sagt om matchen

– Skönt att få en match som är tajt och att vi håller i det i tredje perioden. Skönt för både laget och mig. Bra för mig att känna att det stämmer över hela banan, sa Växjös Pontus Holmberg till C More.

– Vi blandar och ger tycker jag. Ibland hittar vi varandra och gör enkla lösningar. Ibland är vi för omständliga och vi får jobba hårt när de kan vända på blålinjen. Det känns som att vi inte är på tårna. Det måste gå snabbare i tanken och i händerna, sa Rögles Mattias Sjögren i andra periodpausen.

Växjö Lakers

  • Säsongens första trepoängare på hemmaplan.
  • Pontus Holmberg (1+1) var slutspelets mest värdefulle spelare förra säsongen och mot Rögle kom hans första mål för den här säsongen.
  • Olle Lycksell var även han pigg. Han assisterade till 1-0 och gjorde 2-1-målet.
  • Joel Persson hade också två poäng – två assist.
  • Richard Gynge gjorde det matchavgörande 3-1-målet och han är nu ensam tvåa i skytteligan. Ett mål bakom Brynäs Anton Rödin.

Rögle BK