Brynäs vände och vann

16 februari 2019 21:10
Brynässpelare jublar efter avgörande målet.
#TIKBIF

I en match mellan två lag som inte verkade ha mycket till övers för varandra fick Timrå en chans att avgöra matchen i tredje perioden efter ett matchstraff. Istället skulle Brynäs vända underläge till vinst med 4-2, efter en batalj med många heta känslor.

Hemmalaget kom ut med bra fart i början av matchen och kunde etablera långa anfall i Brynäszonen. Timrås ledningsmål var därmed logiskt. Efter en riktigt fin individuell prestation från Rickard Palmberg kunde han avlossa ett rappt skott som satt i David Rautios vänstra kryss. Målet skulle dock bli en väckarklocka för gästerna, som tryckte på för en kvittering. Inga fler mål skulle dock falla innan paus.

– Vi spelar bra. Det är hög intensitet och vi ligger på dem. Vi får långa anfall och får farliga lägen, så det är positivt, konstaterade målskytten till C More.

Galen start på andra perioden

Den andra perioden bjöd på två snabba mål. Redan efter 13 sekunder kunde Timrå utöka sin ledning genom Jeremy Boyce. Brynäs skulle dock replikera 1 minut och 39 sekunder senare, när en friställd Johan Alcén kunde sätta pucken bakom Niklas Svedberg. Efter det skulle matchen stå och väga ett bra tag, när mer fysiskt spel tog överhanden. När perioden var över lämnade två rätt griniga lag isen med var sitt mål inför sista 20.

Brynäs vände trots matchstraff

Den tredje perioden var relativt chansfattig, men desto mer fysisk. Efter att Ludvig Nilsson kvitterat fyra minuter in i slutakten åkte Jacob Blomqvist på ett matchstraff en bit in i perioden. Timrå fick därmed chansen att spela i powerplay i fem minuter och återta sin ledning. Men istället skulle Brynäs fullborda sin vändning. Ledningsmålet kom efter 10 minuter, signerat Emil Forslund, och när Tomi Salinen gjorde 2-4 i öppen bur med en minut kvar att spela var segern klar för gästerna. Gävlelaget tog därmed hem tre poäng i en match som innehöll hela 47 utvisningsminuter.

– Vi har spelat skapligt på sistone, men inte fått de mål som vi har förtjänat, så det var skönt att lyckas med det idag, sa Johan Alcén med ett leende efter matchen.