MIK

Magisk vändning av Mora

14 februari 2019 21:39
#SKEMIK

Formstarka Skellefteå tog emot Mora som siktade på att lämna platsen under kvalstrecket och ta sig förbi Örebro på tolfte plats. Skellefteå gick ifrån till 3-0 men precis som i tisdags reste sig Mora på nio och gick ikapp till 3-3. I förlängningen fullbordade Mora sin magiska vändning när Matt Bailey satte vinstmålet.

Det var mycket Skellefteå i inledningen av matchen men Moras finländske burväktare Janne Juvonen spelade inspirerat. När Oscar Möller backade upp i favoritpositionen i slottet och fick en perfekt macka av Joakim Lindström trodde nog många på mål, men trots att han hade Jimmie Ericsson i ansiktet briljerade Juvonen med en plock. Med två sekunder kvar av första akten släppte domaren pucken i Moras zon. Mathis Olimb vann tekningen bak till Jonathan Pudas som skickade iväg ett snabbt skott som passerade mållinjen med en tiondel kvar av perioden.

– Viktigt mål för oss, det blir en jäkla bra bonus för oss att gå in i omklädningsrummet. Bra tekning av Olimb som hade instruerat mig var jag skulle stå, sa Pudas till C More direkt efter målet.

Halvvägs in i matchen fick Skellefteå powerplay och då passade Emil Djuse på att dubblera västerbottningarnas ledning. Med ett snabbt handledsskott från blålinjen överlistade han Juvonen med sitt sjätte mål för säsongen. Och värre skulle det bli för gästerna. I en snabb spelvändning hittade Jimmie Ericsson Oscar Möller som tog några snabba skär in i offensiv zon innan han skickade in en projektil i bortre krysset.

– Jimmie ger mig ett bra pass, jag försöker skjuta på bortre och den går in. Vi gör bra grejer där ute, vänder spelet snabbt, sa en påfallande nöjd Möller till C More.

Mora gick ned på folk och bytte målvakt i den tredje perioden. Det skulle visa sig bli ett succédrag. Viktor Amnér bombade in en reducering i början av perioden samtidigt som inbytte Christian Engstrand storspelade mellan stolparna. När Adam Masuhr hittade Sebastian Hartmann med en öppnande passning var det bara för den senare att sätta klubban till pucken och 3-2 var ett faktum. Med 18 sekunder kvar kom så kvitteringen. Spencer Abbott tryckte in ett direktskott och tog matchen till en osannolik förlängning.

Väl där fullbordade Mora vändningen. Matt Bailey skrinnade sig fri från halva planen och satte pucken till vänster om Mantas Armalis till vilt jubel från lagkamraterna. Det var andra matchen i rad som Mora stod för en imponerande vändning i slutet av matchen.

– En enorm vinst för oss. Vi spelade inte vår bästa hockey, men vi visade karaktär i tredje som kommer tillbaka, sa den nöjde matchvinnaren Matt Bailey efter matchen.