Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Serieledarna tar emot formstarka Skellefteå i rivalmötet

24 januari 2019 11:30
#LHFSKE

Det har blivit dags för säsongens tredje norrlandsderby när Coop Norrbotten Arena slår upp portarna under torsdagen. Serieledande Luleå tar emot ett formstarkt Skellefteå - räkna med en underhållande kamp där båda lagen kommer kriga in i det sista i kvällens rivalmöte.


Noterbart Luleå

– Serieledande Luleå har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Norrbottningarna förlorade senast när tabelltvåan Färjestad var på besök. I en underhållande och spännande match kunde värmlänningarna åka hem med tre poäng efter att ha vunnit med 5-4 efter straffar.

Karl Fabricius är en viktig spelare för hemmalaget och har gjort tre mål på två raka matcher. Dessutom har 36-åringen noterats för fem poäng på de fem senaste matcherna. Forwarden är också den som haft bäst utdelning mot Skellefteå denna säsong med sina två assist på de två tidigare mötena.

– Luleå och Skellefteå har gjort lika många mål så här långt på säsongen. På 34 matcher har båda lagen svarat för 94 mål, och frågan är vem som gör flest mål ikväll?

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har gått bra den senaste tiden och är det lag i SHL som tagit flest poäng sett till de fem senaste matcherna. Västerbottningarna har tagit 12 poäng av 15 möjliga, dessutom har de vunnit tre av de fem senaste bortamatcherna.

– Tillsammans med Oscar Möller och Bud Holloway är Adam Pettersson den spelare i Skellefteå som varit poängmässigt bäst mot Luleå i de två tidigare mötena. Pettersson har svarat för ett mål och en assist.

– Bud Holloway har gjort sju poäng på de sju senaste matcherna i form av fyra mål och tre assist.

– Skellefteå är det laget som skjuter flest skott på mål i hela SHL. På 34 matcher har västerbottningarna matat 1100 skott mot motståndarens målvakt. Det ger ett snitt på 32,3 skott per match.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.