Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Tight möte väntar i Småland - HV71 tar emot Skellefteå

19 januari 2019 10:00
#HV71SKE

Det har krävts straffar för att skilja HV71 och Skellefteå åt i de två tidigare drabbningarna den här säsongen. När Jönköpingslaget tar emot västerbottningarna på lördagen är det säkerligen ytterligare en jämn kamp som står för dörren, när HV71 vill studsa tillbaka efter förlusten senast medan Skellefteå söker tredje raka.


Noterbart HV71

– Formstarka HV71 åkte på en riktigt kalldusch mot tabellettan Luleå under torsdagen. Smålänningarna blev nollade hemma i Kinnarps Arena och hoppas nu studsa tillbaka per omgående när nästa norrländska gäst väntar.

– Förlusten var Jönköpingslagets första på hemmaplan sedan den 22:e november. Fram till i torsdags hade smålänningarna alltså fem raka hemmasegrar - samtliga efter ordinarie tid.

– Slovaken Martin Fehervary var ständigt aktiv och pigg i HV71:s offensiv senast. Washington Capitals-backen har gått från klarhet till klarhet och gick återigen in i det första backparet tillsammans med Markus Lauridsen.

– Senast HV71 ställdes mot Skellefteå noterades Andreas Thuresson för ett hattrick. Det räckte dock inte för smålänningarna som efter straffar fick se sig besegrade med 4-3. I det första mötet lagen emellan var det dock HV71 som stod som straffvinnare med 2-3 när Oscar Sundh blev hjälte.

Noterbart Skellefteå

– Efter en tung trend där laget föll ner till de nedre delarna av SHL-tabellen har nu Skellefteå vaknat till. På torsdagen kom lagets andra raka trepoängare när Växjö Lakers besegrades med klara 3-0.

– Frontfiguren i västerbottningarnas seger var Mantas Armalis. Burväktaren var en gigant i sitt mål och motade 36 av 36 skott.

– Kanadensaren Bud Holloway noterades för ett mål och en målgivande passning på torsdagen. Forwarden har på fem matcher svarat för lika många poäng, uppdelad på tre mål och två assist. En annan Skellefteåpjäs som har varit formstark under de fem senaste matcherna är Emil Djuse, med sina fem målgivande passningar.

– Straffhjälten i det senaste mötet mot HV71 blev Albin Eriksson. Förutom sitt matchvinnande mål har han också noterats för en assist i mötena mot smålänningarna denna säsong.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71SKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.