Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda
FHC

Timrå vill lämna botten - ställs mot Frölunda

19 december 2018 11:30
#TIKFHC

Timrå och Frölunda möts för första gången denna säsong under onsdagen och ställs mot varandra redan på fredag igen. Hemmalaget har gått starkt på hemmaplan och vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher - nu kommer ett superladdat Frölunda på besök.


Noterbart Timrå

– Timrå har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher, nykomlingarna hade det dock tufft innan uppehållet och har har endast vunnit en av de fyra senaste matcherna.

Anton Wedin har gjort poäng i tre raka matcher - ett mål och två assist. Han har dessutom gjort tio poäng på de nio senaste matcherna - bygger han på den poängsviten ikväll?

– Rickard Palmberg är tvåa i Timrås interna poängliga, sex poäng efter Wedin. Palmberg har även han gjort tio poäng på de nio senaste matcherna.

– Detta är säsongens första möte mellan Timrå och Frölunda som möts redan på fredag igen.

Noterbart Frölunda

– Frölunda har haft det tufft den senaste tiden och har vunnit två av de sex senaste matcherna. Göteborgarna tog en viktig seger mot Växjö innan uppehållet när de vann med 1-0 efter straffar.

Samuel Fagemo var den som såg till att Frölunda gick till uppehåll med en viktig seger bakom sig efter att ha tagit den avgörande straffen - kan han frälsa göteborgarna igen?

– Frölunda är just nu sexa med 40 poäng och har bara fem poäng upp till serieledande Luleå. Dock är det lika jämnt bakom göteborgarna i tabellen, och det är bara sex poäng ned till Skellefteå på en tiondeplats.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.