Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Favoriten är tillbaka - Gordon debuterar mot Brynäs

2 oktober 2018 11:30
#LHCBIF

Väntan är över. Andrew Gordon är tillbaka i SHL och i Saab Arena. Mot ett formsvagt Brynäs gör kanadensaren säsongsdebut, när Linköping hoppas skruva åt sin serieledning.


Noterbart Linköping

– Ännu en seger och tre starka poäng i hemmaborgen. Linköping besegrade Luleå med 2-1 i lördags, efter mål av Derek Roy och succén Johan Södergran. Vinsten placerar laget i topp av hela SHL.

– Längst bak imponerade Jonas Gustavsson med 26 räddningar. Målvakten släppte endast en puck förbi sig och visade upp fina 96 i räddningsprocent.

– Andrew Gordon gör sin första match för säsongen. Kanadensaren har spenderat den senaste tiden i Finland där han tränat för sig själv, men är nu tillgänglig för SHL-spel.

Noterbart Brynäs

– Joel Kellmans målform håller i sig. Nyförvärvet från Karlskrona stod för ett av Brynäs två fullträffar i helgens förlustmöte med Mora och har nu tre gjorda mål. Detta på endast fem spelade matcher.

– Trots det blev det alltså en ny förlust för Gävlelaget, 3-4 efter förlängning. Nederlaget var Brynäs andra i följd och totalt fjärde på sina fem försök.

– Den tunga starten gör att laget nu kastar om i formationerna. Tränare Tommy Sjödin har lovat förändringar i matchtruppen, med målet att få igång den offensiva produktionen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.