Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Weinstocks Örebro vill hitta nätet - Malmö gästar

25 januari 2018 11:30
#ÖREMIF

Nollade senast och förlust i nyckelmötet i matchen innan. Örebro är på jakt efter ett lyft och förhoppningen är att det kommer ikväll, då bortastarka Malmö kliver ut i Behrn Arena.


Formkollen

Det blev inga mål gjorda senast för Örebro. Tisdagens bortaresa till Östergötland och Saab Arena slutade i en 0-3-förlust mot Linköping, ett motstånd som dominerade långa stunder. Nederlaget var Örebros andra i rad och närkingarna hade i matchen innan förlorat den viktiga bottenfighten mot Rögle. Nu väntar Behrn Arena på laget, en plats där Örebro normalt sett är starka. Trots elfteplatsen i tabellen är formen godkänd med tre vinster på de sex senaste försöken.

– Vi måste prestera betydligt bättre ikväll om vi ska lyckas ta tre poäng. Våra bästa spelare måste helt enkelt vara bättre och börja producera, har Niklas Sundblad slagit fast i intervju med Örebros hemsida.

Till skillnad från Örebro är det bortaplan som är Malmös segerrecept. Nu blev det visserligen förlust senast i Kinnarps Arena (4-5 efter förlängning i fredags), men skåningarna fick snabbt sin revansch på HV71. När duon på tisdagskvällen möttes på nytt var det Malmö som vägde tyngst sedan Johan Olofsson avgjort i straffläggningen. Vinsten satte stopp för en period med tre raka förluster. Malmö jagar vidare för att ta sig över kvartsfinalstrecket - nu med bortamöte i Behrn Arena.

– Det är ett kul ställe att spela på, ofta väldigt högljutt. Örebro brukar vilja starta bra och få det spelmässiga initiativet. Dräför blir matchstarten grymt viktig för oss och jag både önskar och tror att vi ska klara av det, förklarar Malmötränaren Peter Andersson för den egna hemsidan.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Axel Brage gjorde i tisdags sin första match i Örebro på närmare en månad. Målvakten visade inga som helst tecken på ringrost, utan höll länge sitt lag kvar i matchen med 35 räddningar.

– En annan burväktare som klev fram ordentligt på tisdagskvällen var Malmös Jonas Gunnarsson. Storspelet från Gunnarsson räckte till straffvinst för skåningarna och 96,88 i räddningsprocent.

– Malmö är SHL:s fjärde bästa bortalag och hade nyligen en segersvit som sträckte sig över sju raka matcher.

– Örebro och Malmö har redan mötts två gånger den här säsongen. Duellerna har varit jämna och gått till förlängning, där det slutat med dubbla bortavinster med 3-2 för Örebro och 5-4 för Malmö.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREMIF.