Fyrverkeri av Hardt i Malmös storseger

25 januari 2018 21:30
#ÖREMIF

Malmö krossade Örebro i Behrn Arena med klara 6-1 under torsdagen. Gästernas stora frontfigur var Nichlas Hardt som bjöd på hela fyra mål i matchen.

Det var känslofyllt och sprudlande när Örebro och Malmö gjorde upp under torsdagskvällen. Spelet böljade åt båda håll och kantades en hel del av utvisnigar för båda lagen. Hemmalaget öppnade målskyttet när Jere Sallinen hittade rätt med ett distinkt avslut i powerplay.

Just powerplay var ett gångbart spelsätt under den första perioden. Nichlas Hardt i Malmö skulle på egen hand vända på matchen med två mål i numerärt överläge från nära håll fram till 1-2.

Malmö Redhawks - farliga framåt

Gästerna från Skåne fick sedan en smakstart på den andra perioden när Daniel Zaar klippte in 1-3 tidigt. Efter det tog Örebro över spelet mer. Man fick en hel del powerplay att spela runt på, men man kom inte tillräckligt nära in på mål för att störa Oscar Alsenfelt som stod för en stabil insats.

Malmö var skickliga i defensiven, och stack också upp i hypervassa kontringar som hela tiden vållade problem för Axel Brage i hemmamålet. Kim Rosdahl kom också att sätta 1-4 - just på en snabb spelvändning.

Hardt hade show

Den tredje perioden gick i Malmös tecken. 1-5 kom relativt snabbt och återigen var det Nichlas Hardt som stod på rätt plats i powerplay. Efter det målet så tappade Örebro sin kraft och Malmö hade flera lägen på att göra mer mål. 1-6 skulle också komma, och ännu en gång var det Hardt som höll sig framme. Denna gång på ett distinkt avslut utifrån.

• Allting stämde idag. Ibland går puckarna in och det var skönt att se, men det är också mycket bra farmspelningar idag, sa Hardt till C More efter matchen.