Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Linköping jagar revansch mot ligaledarna

20 januari 2018 10:00
#VLHLHC

Sju av de tio senaste grundseriematcherna har Växjö vunnit mot Linköping. Nu går östgötarna, som dessutom söker revansch efter sin övertidsförlust senast, för att jämna ut den statistken och rubba ligaledarna.


Formkollen

Växjös hemmatrend är efter torsdagsaftonens möte med Luleå fortsatt intakt. Hemma i Vida Arena gick förvisso det rafflande mötet med norrbottningarna till straffar där till slut Janne Pesonen fixade bonuspoängen för smålänningarna. Förstaplatsen befäster man allt mer när slutet av grundseriesäsongen börjar närma sig. Laget har, med en match mer spelad, 13 poäng ner till tabelltvåan Djurgården inför lördagens drabbning med Linköping. Just östgötarna har man besegrat sju gånger under de senaste tio grundseriematcherna och plockade dessutom med sig bonuspoängen från Saab Arena i lagens första möte den 21:a september.

Linköping avancerade upp på en fjärdeplats trots övertidsförlusten mot Örebro senast. I Behrn Arena hämtade man visserligen upp ett 3-1-underläge till 3-3 och tog mötet till förlängning, där dock Örebro slutligen kunde avgöra och plocka extrapinnen. Dan Tangnes var allt annat än nöjd med sitt manskaps insats - en känsla som var tydlig i intervjun efter matchen.

– Starkt att komma tillbaka och få med oss en poäng. Vi letar hundra olika sätt att förlora den här matchen på. Vi gör ingen bra match, och det tar vi med oss in i förlängningen och hittar ett nytt sätt att förlora. Det är bara att ta med den här poängen, för det är det enda som vi kan ta med oss från Örebro ikväll, kommenterade den besvikne Linköpingstränaren i C More.

Nu står östgötarna inför en tuff utmaning samtidigt som revanschlusten säkerligen är stor. Inför förlusten senast hade laget tre raka segrar och siktar nu på att åter studsa tillbaka på vinnarspåret - och fortsätta sin klättring uppåt i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Senast lagen möttes, den 21:a september, vann Växjö med 5-4 efter att matchen gått till övertid. Då hämtade smålänningarna upp två tvåmålsunderlägen innan man till slut fullbordade sin vändning genom Tuomas Kiiskinen.
  • Växjö har dragit på sig flest personliga utvisningsminuter i SHL. Totalt 100 minuter har det blivit i den kolumnen, där man dessutom åkt på 3 matchstraff så här långt. Två av dem har Daniel Rahimi gjort sig skyldig till.
  • Linköpings kandensare är inne i en fin form. Både Andrew Gordon och Derek Roy har noterats för sju poäng vardera i fem raka matcher.
  • Efter en mindre lyckad match mot Rögle har Viktor Fasth vekrligen imponerat. Efter att ha hållit nollan borta mot Malmö var han återigen svårstoppad mot Luleå senast, då han hans räddningssnitt hamnade på stabila 96.43%
  • Linköping är ett av de starkaste boxplaylagen på bortais. Penalty kill-siffrorna ligger på 84,29%, vilket gör östgötarna till tredje bästa bortalaget i den kolumnen.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHC.