MIK

Komfortabel hemmaseger för Linköping

11 januari 2018 21:41
#LHCMIK

Linköping plockade ännu en trepoängare hemma mot Mora. Östgötarna stängde ner sitt motstånd i den tredje perioden och gick till slut segrande ur striden med 4-1.

Det var Linköping som dominerade stora delar av drabbningen mot gästande Mora. Dryga fem minuter in fick Daniel Olsson Trkulja ett friläge som Engstrand räddade - men kort därefter skulle han få kapitulera. I efterdyningarna av ett powerplay stänkte Nick Sörensen in sitt tolfte mål för säsongen med ett avslut som styrdes på en Moraspelare och in mål. Medan hemmalaget skapade längre anfall och bastantare tryck, hotade Mora med sina kvicka omställningar. Jonas Gustavsson lät sig dock inte överlistas i den första perioden och fick istället se sitt lag utöka till 2-0. Efter att Alexander Hilmerson visats ut för en tripping och Keaton Ellerby för en puck out, utnyttjade östgötarna fem mot tre-läget och utökade genom Andrew Gordon.

– Det är för mycket utvisningar från vår sida. De är solklara och väldigt dumma. I fem mot fem tycker jag ändå att vi gör en del bra och skapar fina chanser. Det är svårt att skapa längre anfall när man spelar boxplay hela tiden, summerade Moras Emil Bejmo i C More i pausen.

Den andra perioden var knappt fyra minuter gammal innan det åter ringde bakom Christian Engstrand. Efter att Morakeepern släppt retur på Mathis Olimbs avslut i ett flygande anfall, studsade pucken fram till Jimmy Andersson som i farten kunde raka in 3-0. Kort därefter hade samme Andersson bud på att utöka ytterligare, men den gången stod Engstrand i vägen och mer eller mindre höll Mora kvar i matchen.

"Vi gör bra värderingar"

Gästerna från Dalarna skulle trots på Linköpingpressen få in ett mål. I spel fem mot fyra vandrade Andrew Rowe in i slottet från ena sarghörnet och tryckte ostört in reduceringen till 3-1. Även om Mora fick ny energi och var nära på att reducera ytterligare, stod sig siffrorna perioden ut.

Östgötarna har under stora delar av säsongen haft svårt att stänga matcher i slutperioden. Den tredje blev dock en stabil sådan för Linköping som inte lät gästerna skapa några allt för farliga chanser och kunde - till slut - också sätta spiken i kistan. Hemmalagets Nick Sörensen hade nämligen öppet mål från bara några meter och punkteringen av matchen såg ut att bli ett faktum. Men skottet tog i stolpen. I sekvensen efteråt kom till slut 4-1-målet när Mathis Olimb - som istället från bakom egen förlängd mållinje - lobbade in pucken i det öppna målet.

– Jag tycker att vi gör bra värderingar hela sista perioden. Vi behåller den aktivitet som gör att Mora inte får bygga upp spelet och tar beslut med pucken som gör att de inte skapar speciellt mycket, summerade Linköpings Dan Tangnes till C More efter slutsignalen.