Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Luleå siktar på snabb revansch mot effektivt Brynäs

9 december 2017 10:00
#BIFLHF

En segersvit var tvungen att brytas i torsdags när Luleå och Brynäs möttes. Gävlelaget förlängde sin svit med besked till fem matcher, vilket resulterade i att Luleås vinstrad stannade på tre matcher. Idag möts lagen i ett returmöte i Gävle.


Formkollen

Det var ord och inga visor från Brynäs när lagen möttes för två dagar sedan. 6-1-vinsten var övetygande, men siffrorna till trots var inte spelövertaget så tydligt. Det var en match som böljade mycket fram och tillbaka och tar vi en titt i statistikkolumnerna ser vi att Luleå faktiskt hade ett visst övertag i antal skottförsök. Det var alltså ett effektivt Brynäs vi såg som hade hög utdelning. Trion Aaron Palushaj, Linus Ölund och Juuso Ikonen bar fram Brynäs offensivt och framför allt Palushaj hade en riktigt fin kväll. Trots en viss variation i prestationsnivå de senaste matcherna är det svårt att snacka bort fem raka segrar. Brynäs går bra just nu.

Luleå, som kom från tre vinster på rad, hade däremot tidigare visat tendenser på att ett bakslag skulle komma i förra matchen mot Brynäs. När vi inför den matchen tittade lite djupare på Luleås spel och statistik kunde vi konstatera att även om det hade blivit en del segrar på slutet hade laget haft svårt att vara det spelmässigt bättre laget i matcherna. I segermatcherna mot Växjö och Linköping hade Luleå 99 skottförsök emot sig medan laget själv endast fick till 45 skottförsök framåt. Vi ställde oss frågan om Norrbottningarna skulle kunna rycka upp sig spelmässigt mot Brynäs och hålla segersviten vid liv, och paradoxalt nog kan det konstateras att laget faktiskt ryckte upp sig spelmässigt men samtidigt åkte på stryk med 1-6. Om Luleå får bättre utdelning i dagens match och samtidigt är mer effektiva i försvarsspelet är det inte omöjligt att laget får en snabb revansch.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Aaron Palushaj som sagt satte ett rejält avtryck i förra matchen. Tre assister blev det till slut.
  • Palushaj fick god hjälp av kedjekamraterna Juuso Ikonen och Linus Ölund. Tillsammans stod trion för sju poäng mot Luleå.
  • Luleås Niklas Olausson höll sin poängsvit vid liv trots 1-6 i baken. Han har nu gjort poäng i fem matcher på raken.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHF.